نهاد محبوبه سراج برنده جايزه ۳۰۰ هزار یورویی برابری جنسیتی فنلند شد

مرکز توسعه مهارت‌های زنان افغان که مسئول آن محبوبه سراج، فعال جنجال جقوق زنان است، برنده جایزه بین‌المللی برابری جنسیتی حکومت فنلند شده است.

این جایزه به سازمان خانم سراج به دلیل فعالیت‌ها و حمایت از حقوق زنان در افغانستان داده شده است.

به گزارش کابل۲۴؛ مسئولان این این جایزه روز دوشنبه گفتند که مرکز توسعه مهارت‌های زنان افغان، «کارهای بشردوستانه مهمی را برای تقویت امنیت زنان افغان انجام می‌دهد.»

در مراسم اهدای این جایزه، پتری اورپو، نخست وزیر فنلند با اهدای ۳۰۰ هزار یورو جایزه نقدی به محبوبه سراج، گفت که زنان افغان را فراموش نخواهند کرد.

۵۰۰ کاندید از سراسر جهان از جمله محبوبه سراج و ظریفه غفاری برای دریافت این جایزه نامزد شده بودند که در نهایت نهاد مربوط به محبوبه سراج برنده این جایزه اعلام شده است.

خانم سراج در حالی به دلیل حمایت از زنان افغان برنده این جایزه بین المللی می‌شود که مدافعان زنان افغان او را متهم به لابی‌گری و سفیدنمایی حکومت طالبان می‌کند.

خانم سراج به دلیل اظهارات خود درباره حکومت سرپرست بارها انتقاد مورد منتقدان قرار گرفته است.

محبوبه سراج در گفتگویی با فارن پالیسی در دلو ۱۴۰۱ گفته بود «بعد از ۱۸ ماه بی‌رحمی، زمان آن رسیده است که به ا.ا.ا گوش سپرده شود.»

خانم سراج خواهان تعامل با ا.ا.ا شده و تاکید کرده است که «مذاکرات با ا.ا.ا باید آغاز شود. در غیر آن مردم فقیر افغانستان هزینه آن را خواهند پرداخت.»

خانم سراج در یک دیدارش با ذبیح‌الله مجاهد صریحا از او می‌خواهد که مکاتب و دانشگاه‌ها به روی دختران باز شود.

خانم سراج در کنار این، بارها به‌خاطر موضع‌گیری‌هایش مورد انتقاد شدید فعالین حقوق زنان قرار گرفته‌است.

محبوبه سراج از فعالان عرصه جامعه مدنی همچنین یکی از صد چهره تاثیر گذار جهان از سوی مجله امریکایی تایم شناخته شده است.

محبوبه سراج از سال ۲۰۰۳ تا اکنون در افغانستان فعالیت داشته است و تنها زنی از افغانستان است که نامش در این فهرست گنجانیده شده است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *