انس حقانی، عضو برجسته گروه طالبان میگوید که توافقنامه دوحه زمینه پایان یک “منازعه سخت” را هموار کرد که باید باقی موارد آن نیز عملی شود.
به گزارش کابل۲۴؛ همزمان شهابالدین دلاور، گفت که امریکا خلاف توافقنامه دوحه، در برابر استقلال سیاسی افغانستان قرار گرفته و هرازگاهی حریم فضایی را نقض میکند.
وزیر معادن طالبان تاکید کرد که طالبان تمام موارد توافقنامه دوحه را عملی کرده است.
همزمان ملا عبدالغنی برادر، معاون رئیسالوزرای طالبان که این توافقنامه را با امریکا امضا کرده بود در نشستی به مناسبت سه سالگی توافقنامه دوحه، بر تعامل با جهان تاکید کرد.
او افزود که این گروه متعهد به تعامل با جهان است.
ملا برادر با انتقاد از امریکا گفت که این کشور به صورت غیر قانونی دارایی افغانستان را مسدوده کرده و جهان را اجازه تعامل با این گروه نمیدهد.
از سوی دیگر، ملا نورالله نوری، سرپرست وزارت اقوام و قبایل طالبان گفت که انتحاریهای این گروه، امریکا را وادار به مذاکره کرد.
او افزود: «این از جان افشانی فدایان بود که امریکا را واداشت تا مذاکره نماید.»
ملا نورالله نوری، زندانی سابق گوانتانامو بود که در سال ۲۰۱۴ آزاد شد.
توافقنامه دوحه در ۲۹ فبروری سال ۲۰۲۰ میان امریکا و طالبان در دوحه، پایتخت قطر امضا شد.
اخیرا زلمی خلیلزاد نماینده امریکا در باره صلح افغانستان گفته است که احتمالا طالبان شرایط حمله امریکا بر رهبر گروه القاعده را هموار کرده است.
او گفته است که امریکا ۲۰ سال تلاش کرد تا ایمنالظواهری رهبر گروه القاعده را بکشد ولی این کار را نتوانست.
سیاستگران افغانستان امضای این توافقنامه را دلیل اصلی سقوط نظام جمهوری میدانند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان نیز به مناسبت سهسالگی توافقنامهی دوحه میگوید که توافقنامه دوحه و نتیجهی آن نشان دادهاست که افغانستان کشور بیوارث نیست؛ بلکه رهبران معقول، جدی و با متانت ایستاده در برابر اشغالگران خارجی دارد.