جراحی مغز با سیستم رباتیک متحول می‌شود

تولید یک سیستم نرم رباتیک جدید باعث می‌شود جراحی مغز متحول و کم تهاجمی تر شود.

به گزارش کابل‌۲۴ نقل از نیواطلس، مشکل ایمپلنت گروهی از الکترودها به این واقعیت بر می گردد که باید طی فرایند تقریبا بخش بزرگی از جمجمه برداشته و دوباره درجای خود قرار گیرد.

بنابراین اگر بتوان با سوراخ کوچکی این کار را انجام داد، بسیار راحت تر است.

با در نظر گرفتن این چالش در ذهن، محققان انستیتوEPFL سوئیس یک الکترود با قابلیت باد شدن طراحی کردند که از الاستومر زیست تجزیه پذیر نرم با ۶ بازوی مارپیچ مانند ساخته شده و مانند برگ های یک گل درهم پیچیده است. هر بازو چند الکترود طلایی زیر خود دارد.

این ابزار که ابتدا بدون باد است، داخل یک لوله سیلندری شکل قرار می گیرد. سپس از طریق سوراخی به قطر ۲ سانتیمتر در جمجمه، انتهای لوله در یک فضای یک میلیمتری بین مغز و جمجمه قرار می‌گیرد.

یک مایع بی ضرر در الکترود ریخته می شود و در نتیجه هریک از بازوها متورم می شوند و به آرامی داخل جمجمه شکل می‌گیرند.

هنگامیکه فرایند تکمیل می شود ابزار گل مانند، محیطی به اندازه ۴ سانتیمتر را در کورتکس مغز می‌پوشاند.

از آنجا که بازوهای این ابزار هنگام متورم شدن به سمت راست می‌چرخند، الکترودهای زیر آنها با بافت مغز به طور کامل تماس می‌یابند.

این فناوری هم اکنون به طور موفقیت آمیزی روی خوک های مینیاتوری آزمایش شده و قرار است یک شرکت زیرمجموعه EPFL به نام « نوروسافت بیوالکترونیک» آن را به طور تجاری عرضه کند.

ربات ها و ماشین های اتوماتیک کم کم روش جراحی توسط جراحان را تحت تاثیر قرار می‌ دهند. ممکن است برخی بیماران در ابتدا تصور کنند که این ماشین ها کار برش را به خوبی انجام نمی‌دهند اما این ربات‌ها می‌توانند با دقتی قابل مقایسه با دقت انسان کار خود را به خوبی انجام دهند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *