فاشیسم از رگ گردن به شما نزدیک‌تر است!

وقتی آموزش‌وپرورش اتباع را از ثبت‌نام کنکور بازمی‌دارد

به‌عنوان معلم داوطلبی که بیش از شش سال است به کودکان مهاجر درس می‌دهد، تجارب بسیاری از سیاست‌ها و رویکردهای بیگانه‌ستیز در دستگاه آموزش‌و‌پرورش دیده و بارها درباره آن نوشته‌ام.

کابل۲۴: اما رخداد تازه‌ای این روزها و در ایام ثبت‌نام کنکور سراسری نوبت دوم جاری است که نمی‌توان بر آن چشم بست.

رخدادی که به معنای محرومیت اتباع غیرایرانی از ثبت‌نام در کنکور خواهد بود؛ هر چند در صفحه اول ثبت‌نام کنکور علاوه بر تابعیت ایران، نام شش کشور افغانستان، پاکستان، ترکیه، عراق، لبنان، هند و گزینه‌ی سایر کشورها هم تعریف شده باشد.

ماجرا این است که در آرایش جدید سایت سازمان سنجش، علاوه بر ضرورت ثبت‌نام اولیه در سایت که مستلزم کد ملی یا کد فراگیر اتباع خارجی است، در مرحله‌ی دوم ثبت‌نام کنکور به «کد سوابق تحصیلی» نیاز است که عددی 19رقمی است و ربطی به کدهای پیشین دیپلم ندارد.

برای دریافت این کد باید در سیستم دیگری متعلق به آموزش‌و‌پرورش وارد شوید که برای فارغ.التحصیلان ورودی جداگانه‌ای از دانش‌آموزان سال آخر دارد.

اما این ورودی خود مستلزم دریافت پیامک تأیید است، پیامکی که صرفاً به سیمکارت متعلق به خود فرد ارسال خواهد شد.

نکته همین‌جاست: بیشتر داوطلبان اتباع فاقد سیمکارت هستند، زیرا سیمکارت مستلزم داشتن پاسپورت است و در موقعیت فعلی، حتی با پاسپورت هم سیمکارت داده نمی‌شود.

به همین سادگی، هزاران داوطلب اتباع از ثبت‌نام در کنکور محروم می‌شوند؛ زیرا نه فقط این سامانه اجازه‌ی ورود نمی‌دهد، بلکه ادارات آموزش‌و‌پرورش هم نمی‌توانند کاری بکنند. خصوصاً که سیستم حتی برای آن‌ها هم مرتب از کار می‌افتد.

(و لابد بابت همین ثبت‌نام کنکور تا پنجشنبه 24 فروردین تمدید شده است.) همچنان که تلفن‌های مشاوره‌ی سازمان سنجش پاسخگو نیستند.

این مسدود بودن ثبت‌نام برای افراد فاقد سیمکارت، در شرایطی است که برای دریافت وام ازدواج افراد زیر هجده‌سال در سیستم مربوطه گزینه‌ای تعبیه شده است که از سیمکارت افراد دیگر استفاده کنند! یعنی ازدواج و فرزندآوری در این مملکت برای کودکان مجاز است، اما درس خواندن و دانشگاه رفتن نه!

متن ارسالی از سرخط

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *