بربنیاد گزارشها، آلمان دستکم ۱۰۵۰ پناهجوی افغان و سوری را در نیمه اول سال میلادی از این کشور اخراج کرده است.
کابل۲۴: منابع خبری گزارش دادهاند که دولت آلمان در نیمه اول سال جاری میلادی بیش از ۶۵۰پناهجوی افغان و ۴۰۰ سوری از جمله دهها زن و کودک را اخراج کرده است.
در همین حال، گفته میشود که این افراد پس از رد درخواست رسیدگی به پروندههای پناهندگی آنها، به کشورهای مرزی اتحادیه اروپا منتقل شدهاند.
این پناهجویان اخراجی شامل ۷۴ زن از سوریه و ۶۲ زن از افغانستان میباشند که در بین اخراج شدگان ۵۳ افغان و ۵۲ سوری زیر سن نیز بودهاند.
بیشتر افغانها و سوریها بر اساس قانونی موسوم به «دوبلین» اخراج شدند.
براساس این قانون، پناهندگان باید در کشوری درخواست پناهندگی دهند که در آغاز ورود به اروپا، به آن کشور آمدهاند.
این در حالی است که پیش از این نیز رسانههای آلمانی گزارش داده بودند که ۵۰۰ افغان «جنایتکار و خطرناک برای امنیت ملی» این کشور تا پایان ماه جولای از شهر از بادن-وورتمبرگ اخراج شدند.
اخراج پناهجویان به افغانستان از ماه اسد ۱۴۰۰، پیش از بازگشت طالبان به قدرت به حالت تعلیق درآمده بود.
در همین حال، دولت آلمان برای کاهش بار بر روی تاسیسات پناهندگی در این کشور به دلیل تاثیر جنگ اوکراین و افزایش مهاجرت تحت فشار هستند.
از سوی دیگر یونیسف در آلمان روز گذشته اعلام کرد که برخی از پناهجویان جوان ماهها یا حتی سالها در اقامتگاههای «نامناسب برای کودکان» اقامت داشتهاند.
دولت آلمان اخیرا پیشنهاد کرد که بازداشت پناهجویان را از ۱۰ روز به ۲۸ روز افزایش دهد و اختیارات جستجوی پولیس را برای تسریع اخراج آنها افزایش دهد.
در همین حال، شش کشور عضو اتحادیه اروپا، در ۱۴ اسد در نامهای به مقامات اجرایی این اتحادیه نسبت به توقف اخراج پناهجویان رد شده افغان، که به اروپا میرسند، هشدار دادند.
اتریش، دنمارک، بلجیم، هالند، یونان و آلمان در این نامه به کمیسیون اروپا نوشتند: «توقف بازگشت پیام اشتباهی میفرستد و احتمالا شهروندان افغان را ترغیب میکند تا خانه خود را به مقصد اتحادیه اروپا ترک کنند.»
این شش کشور در نامه خود از مقامات کمیسیون اروپا خواستند که در ماههای آینده با مقامهای طالبان درباره چگونگی بازگشت مهاجران به افغانستان گفتگو کند.
بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نگران هستند که تحولات افغانستان زمینهساز تکرار بحران مهاجرت اروپا در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ شود.