دارایی خالص برنارد آرنو این غول بزرگ کالاهای لاکچری بیش از ۲۴۰ میلیارد دالر است. حال باید پرسید چگونه آرنو که در خارج از محافل تجملی قابل تشخیص نیست به چنین ثروتی دست یافت؟
ارزش شرکت برنارد آرنو LVMH از ۵۰۰ میلیارد دالر فراتر رفته و اولین شرکت اروپایی محسوب میشود که تاکنون به این نقطه عطف دست یافته است.
در حالی که یک فرد معمولی ممکن است LVMH را نشناسد و چیزی درباره آن ندارد، اما قطعا برندهایی که آن شرکت تحت مالکیت خود درآورده از جمله کریستین دیور، لویی ویتون، هنسی، موئت اند چاندون، ژیوانشی، تیفانی و تگ هویر و بسیاری از برندهای دیگر را میشناسد.
به گزارش کابل۲۴ به نقل از ویک، این رقم ۵۰۰ میلیارد دالری جایگاه “برنارد آرنو” بنیانگذار LVMH به عنوان ثروتمندترین فرد جهان را تثبیت میکند.
آرنو مانند شرکتش احتمالا نام آشنا نیست، اما نشریه “فوربس” ارزش خالص دارایی او را ۲۴۳.۴ میلیارد دلار اعلام کرده است.
“ایلان ماسک” دومین فرد ثروتمند جهان در مقایسه با او ۱۷۱.۵ میلیارد دالر ثروت دارد. با توجه به ارزش رو به افزایش LVMH این احتمال وجود دارد که ارزش دارایی خالص آرنو کماکان سیر صعودی را طی کند.
علیرغم آن که آرنوی متولد فرانسه چهره اصلی سازنده این ثروت است اعضای خانواده او نیز بخش قابل توجهی از این ثروت را به اشتراک میگذارند.
“دِلفین” دخترش مدیر عامل دیور و نایب رئیس لویی ویتون است در حالی که “آنتوان” پسرش نایب رئیس دیور است. روزنامه “نیویورک تایمز” گزارش داده که سه فرزند دیگر آرنو در برندهای متعلق به LVMH نقش دارند و در برندهای تیفانی، و تگ هویر و لوئی ویتون صاحب منصب هستند.
حال باید پرسید چگونه آرنو که در خارج از محافل تجملی قابل تشخیص نیست به چنین ثروتی دست یافت؟
آغاز کار آرنو
برنارد آرنو در شهر روبه فرانسه در خانوادهای از جامعهای صنعتی متولد شد. آرنو که شبکه خبری “فرانس ۲۴” او را مردی “هدایت شده توسط جاه طلبیای که امپراتوری خود را ساخته است” توصیف کرده به “فایننشال تایمز” گفته بود که مادرش عشق خاصی به برند دیور داشت عشقی که به او نیز منتقل شده بود.
نشریه “اینسایدر” گزارش داده بود که آرنو در نهایت به دانشگاه اِکول پلی تکنیک یکی از معتبرترین دانشگاههای فرانسه رفت و در آنجا در رشته مهندسی تحصیل کرد پیش از آن که برای فعالیت در کسب و کار ساختمانی پدرش به ثروت کمی دست یابد.
با این وجود، زمانی که آرنو شرکتی فعال در عرصه نساجی به نام “آگاش ویلو بوساک” را به قیمت ۱۵ میلیون دالر خریداری کرد زندگی اش اساسا تغییر کرد.
نشریه “اینسایدر” میافزاید: “این شرکت دارای تعدادی فروشگاه بزرگ فرانسوی بود، اما هم چنین یک برند قابل توجه دیگر نیز داشت: کریستین دیور”.
آرنو تقریبا تمام برندهای دیگر آگاش ویلو بوساک را فروخت تا بر روی ارتقای دیور تمرکز کند. “نیویارک تایمز” در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی گزارش داد که هدف او ایجاد بزرگترین شرکت لاکچری در جهان بوده است.
ظرف مدت چند سال این هدف آرنو از یک طرح و ایده به مرحله اجرا درآمد و تحقق یافت.
ایجاد LVMH و آینده شرکت
آرنو پس از فروش بخش بیشتری از سهام آگاش ویلو بوساک از سود به دست آمده از آن استفاده کرد تا دو برند لاکچری بزرگ لویی ویتون و موئت هنسی را کنار یکدیگر قرار داده و آن شرکتها را با یکدیگر ادغام نماید.
او این کار را انجام داد و حاصل آن تولد LVMH در سال ۱۹۸۷ میلادی بود. آرنو در نهایت سهام کنترلی* شرکت را خریداری کرد و در سال ۱۹۸۹ میلادی سهامدار اصلی آن شد.
نشریه “فوربس” گزارش داد که آرنو با شرکت LVMH تحت عنوان دیور که اکنون تحت کنترلش قرار دارد توسعهای تهاجمی را هدایت کرد و باعث تبدیل شدن LVMH به بزرگترین شرکت کالاهای لاکچری در جهان شد.
نشریه “فوربس” گزارش داد که آرنو به آرامی تمام برندهای پیشتر ذکر شده را به همراه شرکتهای دیگری، چون شرکت لوازم آرایشی و زیبایی “سفورا”، شرکت کالاهای لاکچری فرانسوی “سلین” در زمینه طراحی و تولید کیف و کفش، شرکت فعال در زمینه عطر و ادکلن و مُد “مارک جاکوبز” و شرکت کالای لاکچری در عرصه محصولات چرمی و پوشاک اسپانیایی “لوئه وه” را خریداری کرده است.
امروزه، این شرکت تا حد زیادی بزرگترین شرکت لاکچری بر روی سیاره زمین است که بیش از ۷۰ برند را کنترل میکند.
طبق گزارش فوربس درآمد آن در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۸۶ میلیارد دلار بود. آرنو در دسامبر همان سال از ماسک پیشی گرفت و ثروتمندترین فرد جهان شد.
خریدهای تهاجمی آرنو باعث برانگیختن حس تحسین و خشم در سایرین شده به گونهای که “وال استریت ژورنال” اشاره کرده بود که بسیاری در صنعت او برای او لقب “گرگ ترمه پوش” را به کار میبرند.
گزارشهای اخیر نشان میدهند که علیرغم رکود در اقتصاد مرتبط با کالاهای لاکچری، آن عرصه کماکان انعطاف پذیر است. آرنو در پایان سال ۲۰۲۱ میلادی اعلام کرد که LVHM به دنبال جذب نزدیک به ۲۵۰۰۰ جوان دیگر تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی است.
با این وجود، آرنو ۷۴ ساله است و افکار عمومی به ناگزیر به نسل بعدی روسای LVMH معطوف شده است. علیرغم آن که تمام فرزندان او به طور بالقوه در حال رقابت با یکدیگر برای کسب مقام رهبری و هدایت آن شرکت هستند “وال استریت ژورنال” گزارش داده که آرنو هیچ اشارهای نکرده که چه کسی را به عنوان جانشین خود انتخاب خواهد کرد و صرفا به ذکر این نکته اکتفا کرده که انتخاب جانشینش بر اساس معیار شایستگی صورت خواهد گرفت بدین معنا که او احتمالا هم چنان برای خود در آینده قابل پیش بنیی در قالب رهبری شرکت نقشی کلیدی قائل است.
*سهام كنترلی: نوعی از سهام که صاحبان آن میتوانند به صورت مستقیم در تصمیم گیریهای یک مجموعه اعمال نظر کنند. این نوع سهام، به علت تاثیری که در مدیریت یک مجموعه میگذارد سهام مدیریتی نیز نامیده میشوند.