دیده‌بان حقوق بشر: دیپلمات‌های خارجی از سلامتی الهه خبر بدهند

سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز ۱۰ سنبله در بیانیه‌ای از دیپلمات‌های بین المللی در کابل خواست که فوراً جویای محل اقامت و سلامتی الهه، دختر دانشجویی شوند که اخیرا یک مقام پیشین طالبان را به «تجاوز و ازدواج اجباری» متهم کرده است.

به گزارش کابل۲۴، این نهاد از شورای حقوق بشر و گزارشگر ویژه سازمان ملل خواسته است موارد مشابه را بررسی کنند تا «بدانیم که چه تعداد الهه‌ها (در افغانستان) هستند.»

دادگاه عالی طالبان  شایعه بازداشت الهه دلاورزی را رد کرده است.

این سازمان گفته است که «برای یک مقام طالبان عجیب نیست که با خیال راحت ازدواج اجباری، تجاوز جنسی، آزار، فیلم‌برداری بدون توافق، و باج گیری کند.»

دیده‌بان حقوق بشر از موارد مشابه دیگری که احتمالا در افغانستان تحت سلطه طالبان رخ داده است اظهار نگرانی کرده است: «سوال اینجاست که چند مورد دیگری مشابه این شنیده نشده است.»

در بیانیه آمده که هنگامی که طالبان در آگست ۲۰۲۱ افغانستان را تصرف کرد، به طور سیستماتیک ساختارهای مبارزه با خشونت علیه زنان و دختران را جمع کردند که از جمله پناهگاه‌ها، برنامه‌های کمک حقوقی، واحدهای ویژه دادرسی و دادگاه‌هایی است که وظیفه اجرای قانون سال ۲۰۰۹ منع خشونت علیه زنان را داشتند، حالا همه این موارد از بین رفته‌اند.

سعید خوستی، مقام پیشین طالبان که به «تجاوز» و «نکاح اجباری» متهم شده گفته است که از نکاح ناسنجیده‌ام سخت پشیمانم.

در چند روز گذشته موضوع خوستی و الهه تبدیل به موضوع داغ رسانه ها و شبکه‌های اجتماعی شده‌است.

تصاویر ‌و ویدوهای ضبط شده از الهه و سعید خوستی بارها باز نشر و مورد انتقاد شدید کاربران شبکه های اجتماعی قرار گرفته‌است.

ویدیوی پخش شده در شبکه‌های اجتماعی از سوی دختری که خودش را الهه معرفی می‌کند و در آن از بدرفتاری یکی از مقام‌های پیشین طالبان سخن گفته، با واکنش‌های گسترده‌ای روبرو شده است.

در این ویدیو یک خانم که خودش را الهه معرفی می‌کند، می‌گوید که دانشجوی طب معالجوی کابل است. او در این ویدیو قاری سعید خوستی سخنگوی پیشین وزارت امور داخلۀ طالبان را متهم می‌کند که با او به زور نکاح کرده و بعدتر او را سخت شکنجه کرده است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *