دیدبان حقوق بشر: آلمان به وعده‌هایش برای پذیرش پناهجویان افغان عمل نکرده‌است

پتریشیا گاسمن، معاون مدیر بخش آسیای سازمان دیدبان حقوق بشر می‌گوید که آلمان به وعده‌هایش برای پذیرش شهروندان افغانستان عمل نکرده ‌است.

به گزارش کابل ۲۴؛ گاسمن امروز (جمعه، ۲۷ اسد) در بیانیه‌ای گفته است که برنامه‌ی پذیرش دولت فدرال آلمان که در اکتبر ۲۰۲۲ آغاز شد، قرار بود هزار شهروند افغانستان را ماهانه به آلمان بیاورد؛ اما این برنامه با مشکلاتی روبه‌رو شده است.

به‌گفته‌ی او، کارمندان پیشین محلی آلمان و افراد در معرض خطر در افغانستان از ترس مخفی هستند.

گاسمن افزوده است که آلمان قبلاً تعداد زیادی از کارمندان محلی سابق و دیگر شهروندان افغانستان را که به‌ویژه بلافاصله پس از خروج نیروهای خارجی در معرض خطر قرار داشتند، پذیرفته است؛ اما تا ماه می حتی یک شهروند افغانستان از طریق برنامه جدید وارد آلمان نشده است.

او گفته است که هزاران فعال حقوق بشر، روزنامه نگاران و سایر افراد در معرض خطر همچنان در افغانستان یا کشورهای همسایه گیر افتاده‌اند یا به‌طور غیرقابل توضیحی از پذیرش محروم شده‌اند.

گاسمن علاوه کرده است که آلمان تنها کشوری نیست که نسبت به وعده‌هایش به مردم افغانستان در ۲۰۲۱ خیلی کوتاهی می‌کند.

به‌گفته‌ی او، تعدادی خیلی کم از افغان‌هایی که غیرمستقیم با دولت بریتانیا کار کرده بودند، تخلیه شده و آن‌هایی که انتقال داده‌ شده هم ناامید هستند.

گاسمن افزوده است که تقریبا ۹۰۰۰ شهروند افغانستان که در اسکان موقت در بریتانیا جابجا شده بودند، اکنون با خطر اخراج از سرپناه موقتی روبه‌رو اند، درحالی‌که هیچ جایی برای رفتن ندارند.

همچنین ایالات متحده مریکا هزاران مترجم، کارکنان حمایتی و سایر افرادی را که واجد شرایط ویزاهای ویژه هستند را پشت سر رها کرده است.

گاسمن گفته است که کشورهای عضو ناتو که قول اسکان مجدد شهروندان افغانستان را داده بودند به شدت وعده‌شکنی کرده‌اند.

آلمان بعد از سقوط جمهوریت وعده داده بود که ۴۰ هزار پناهجوی افغان را پناهندگی می‌دهد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *