دیده‌بان حقوق بشر: ترکیه مانع عبور ده‌ها هزار مهاجر افغان از مرزهایش می‌شود

دیده‌بان حقوق بشر گفته است که ترکیه به‌طور معمول ده‌ها هزار پناهجوی افغانستانی را از مرز این کشور با ایران عقب می‌راند یا مستقیماً دوباره به افغانستان می‌فرستد.

به گزارش کابل۲۴ دیده‌بان حقوق بشر روز پنج‌شنبه، ۲۶ عقرب، با نشر گزارشی گفته است که ترکیه پس از تسلط طالبان بر افغانستان، عقب راندن و اخراج مهاجران افغان را افزایش داده است.

این نهاد دریافته است که ترکیه شماری از شهروندان افغانستان را که در این کشور بود‌وباش دارند، از ثبت نام در دفتر سازمان ملل بازداشته است.

در گزارش آمده است که ترکیه به مهاجران اهل افغانستان که در معرض اخراج قریب‌الوقوع هستند، اغلب فرصتی برای درخواست پناهندگی نمی‌دهد.

ریاست مهاجرت وزارت داخله ترکیه گفته است که از ۲۳۸ هزار و ۴۴۸ مهاجر غیرقانونی که از ورود آن‌ها به این کشور جلوگیری شده است، بیشتر آن‌ها شهروندان افغانستان بوده‌اند.

ترکیه گزارش داده است که در هشت ماه اخیر ۴۴ هزار و ۷۶۸ مهاجر اهل افغانستان را از طریق هواپیما به کابل فرستاده است که براساس سنجش دیده‌بان حقوق بشر این رقم در مقایسه با سال گذشته ۱۵۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

پیش از این ویدو‌های از بدرفتاری پولیس ترکیه با مهاجران و پناهجویان افغانستانی منتشر شده‌است.

در تازه ترین مورد چندی پیش پولیس ترکیه چندین پناهجوی افغان را برهنه از مرزهایش اخراج کرده‌است.

اداره پولیس یونان می‌گوید که افسران آنان، شماری از مهاجران برهنه را روز جمعه پیدا کرده اند که به وسیله قایق های پلاستیکی از دریای ایوروس عبور کرده و وارد قلمرو این کشور شده اند. به گفته ماموران پولیس یونان، برخی از این افراد “به گونه جدی زخمی” بوده اند. رقم این افراد به ۹۲ نفر می‌رسد و شهروندان افغانستان، سوریه و برخی از آنان از پاکستان بوده اند.

این در حالی است که عقب راندن مهاجران براساس کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون پناهنده‌گان ۱۹۵۱ ممنوع است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *