کمیته بین‌المللی نجات: کشورهای اروپایی به پناهجویان افغانستان بی‌توجهی می‌کنند

کمیته بین‌المللی نجات (IRC) با نشر گزارشی، کشورهای اتحادیه اروپا را متهم به بی‌توجهی به پناهجویان اهل افغانستان کرده است.

به گزارش کابل۲۴، این گزارش تحت عنوان «دو سال بعد: هنوز راه امن برای افغان‌ها وجود ندارد»، امروز (چهارشنبه، ۱۰ جوزا) منتشر شده است.

در این گزارش آمده است که میلیون‌ها نفر در افغانستان و کشورهای همسایه این کشور در بلاتکلیفی قرار دارند و همچنین به تعدادی کمی از پناهجویان که به اروپا رسیده‌اند، اسکان داده شده است.

کمیته بین‌المللی نجات افزوده است که کشورهای اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ تنها ۲۷۱ پناهجوی اهل افغانستان را اسکان داده‌اند که تنها ۰.۱ درصد ۲۷۰ هزار نفری است که نیاز به اسکان دارند.

این کمیته علاوه کرده است که شهروندان افغانستان هنوز راه‌های ایمنی برای رسیدن به اروپا ندارند.

کمیته نجات اضافه کرده است که کشورهای اروپایی در تطبیق طرح‌ شان برای اسکان امن پناهجویان افغانستان کوتاهی کرده‌اند و این پناهجویان از این طرح‌ها ناامید شده‌ و همچنین با موانع مواجه‌اند.

طبق گزارش این کمیته، میلیون‌ها نفر در منطقه یا در مرزهای اروپا در بلاتکلیفی گیر افتاده‌اند و برخی در جستجوی امنیت و حفاظت، به سفرهای خطرناک سوق داده می‌شوند.

دیوید میلیبند، رییس کمیته بین‌المللی نجات گفته است: «این گزارش بی‌توجهی سرسام‌آور کشورهای عضو اتحادیه اروپا به افغان‌ها را نشان می‌دهد و آن‌ها را در هر مرحله از سفرشان در جستجوی حفاظت در معرض خطر قرار می‌دهد.»

او علاوه کرده است که اگر کشورهای اتحادیه اروپا در مورد حمایت از افغان‌ها جدی هستند، باید فوراً راه‌های امن را برای رسیدن به اروپا گسترش دهند و از همه افغان‌هایی که به دنبال حفاظت هستند، صرف‌نظر از این‌که چگونه به قلمرو آنها می‌رسند، با عزت پذیرایی کنند.

رییس کمیته نجات گفته است که واکنش اتحادیه اروپا به بیش از هشت میلیون نفری که از اوکراین فرار کرده بودند، ثابت می‌کند که اروپا می‌تواند از پناهندگان به شیوه‌ای انسانی استقبال کند.

او تأکید کرده است که هیچ بهانه‌ای برای رفتار متفاوت با افغان‌ها و سایر پناهجویان وجود ندارد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *