معرفی مستند جهان زیبا

با این مستند علمی سفری هیجان انگیز را به دنیایی از شگفتی ها آغاز می کنید. سفری به دنیای ریسمانهای کیهانی، دنیایی که شاید بتواند یک نظریه نهایی در فیزیک باشد و تمامی عناصر کیهان را در یک نظریه ی واحد به زیبایی توصیف کند.

کابل۲۴: برایان گرین فیزیکدان و نویسنده کتاب های پرفروش در سفر به این دنیای جدید و شگفت انگیز راهنمای ما خواهد بود. آیا او می تواند در حل بزرگترین معمای فیزیک مدرن به ما کمک کند؟ حتی اینشتین که آخرین بررسی هایش در این رابطه بود نتوانست این تناقض را برطرف کند.

شاید بالاخره پس از گذشت چندین دهه به این پیشرفت غیر منتظره نزدیک شده باشیم . پاسخ این سوال با ریسمان های کیهانی در ارتباط است، ذرات انرژی که همچون رشته های یک ویلونسل در حال ارتعاش هستند و یک سمفونی کیهانی را در قلب دنیای واقعی ایجاد کرده اند. این برنامه علمی در سه قسمت به ترتیب زیر تهیه شده است.

بخش اول:
قسمت اول با نام “رویای اینشتین”، به معرفی نظریه ریسمان می پردازد و نشان می دهد که چگونه فیزیک مدرن-متشکل از دو نظریه که بینهایت با یکدیگر ناسازگار هستند-به بن بست جنون آمیز خود رسیده است: نظریه ی نسبیت عام، با موفقیت به شرح مسائل بزرگی مانند ستاره ها و کهکشان ها می پردازد، در حالی که مکانیک کوانتومی، به همان اندازه در توضیح اجرام کوچک مانند اتم ها و ذرات زیر اتمی موفق است و اتحاد این نیروها با یکدیگر با تناقضاتی روبر است و نیاز به یک نظریه ی انقلابی دیگر دارد.

بخش دوم:
قسمت دوم مربوط به ”مسئله ریسمان ها” است که با یک صحنه غریب در یک سالن سینما آغاز می شود و در آن تاریخ جهان به عقب و به زمان بیگ بنگ باز می گردد، لحظه ای که در آن نسبیت عام و مکانیک کوانتوم هر دو به صحنه می آیند و بنابراین نقطه ای است که مدل های مرسوم ما درباره واقعیت جهان هستی به شکست می انجامد.

سپس نوبت نظریه ریسمان است که برای نجات به میان می آید آنگونه که گرین شرح می دهد مراحلی که یک فرمول ریاضی با قدمت دویست ساله به اولین بارقه های نظریه ریسمان منجر شد-رشته های مرتعش انرژی که ارتعاشات متفاوت آنها موجب تولید کوارکها، الکترونها، فوتونها و همه دیگر ذرات بنیادی می گردد.

بخش سوم:
قسمت سوم با عنوان “به جهان 11 بُعدی خوش آمدید” به میزبانی برایان گرین نشان می دهد که چگونه ادوارد ویتن از موسسه مطالعات پیشرفته پرینستون، با کمک و همراهی دیگران، نظریه ریسمان را با تلفیق موفقیت آمیز پنج نسخه مختلف به یک نظریه واحد تکامل داده است کرد که به شکل رمزگذاری شدۀ “نظریه M” نامیده شد، تحولی که در یک جهان یازده بعدی قابل شرح می باشد.

این ابعاد جدید یازده گانه حاکی از آن است که ریسمانها می توانند به شکل هایی که بنام غشا یا به اختصار برین نامیده می شوند، در بیایند. یک برین می‌تواند حتی یک چند جهانی و جهان های موازی ختم شود که ما هم اکنون در حال زندگی بر روی یکی از کی آن‌ها هستیم.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *