اکنون جمهوری ما شبیه نقاشی به نظر می رسد که با گذشت ایام رنگ باخته است. نسل ما نه تنها موفق نشده رنگ های این شاهکار را به آن برگرداند، بلکه حتی به خود زحمت نداده شکل و طرح کلی آن را حفظ کند.
کابل۲۴: اکنون از آن شیوههای کهن کشورمان که بر آنها تکیه داشتیم چه چیزی باقی مانده است؛ این سنتها چنان از یادها رفتهاند که نه به آنها عمل میکنیم و نه حتی به خاطر میآوریم که چه بودهاند.
و راجع به مردان چه باید بگویم؛ چون دلیل از بین رفتن رسوم ما این است که کسانی که روزگاری از آنها پشتیبانی میکردند، دیگر نیستند.
(ما مقامات روم)باید به مانند کسانی که جرمی بزرگ مرتکب شدهاند محاکمه شویم و توضیح بدهیم که چرا این فاجعه اتفاق افتاده است؟
اما نمیتوانیم هیچ دفاعی از خودمان بکنیم. کشورمان فقط در میان کلمات به حیاتش ادامه میدهد و چیزی نیست که جوهر و واقعیتی داشته باشد. ما آن را به کلی از دست دادهایم. ما فقط باید خودمان را سرزنش کنیم.
کتاب «چگونه یک کشور را اداره کنیم» نوشتهی «سیسرون» است که اولین بار در سال 2013 به انتشار رسید. نامهها، سخنرانیها و سایر نوشتههای «سیسرون» سرشار از خرد و بینش های کاربردی درباره ی چگونگی حل مشکلات مربوط به رهبری و دنیای سیاست است.
این کتاب، مجموعه ای از بهترین نوشتههای او در رابطه با این موضوعات را گرد هم آورده و راهنمایی سرگرم کننده و قابل فهم را برای رهبران و شهروندان مدرن ارائه کرده است.
این اثر که به نوعی دنباله ای بر کتاب «چگونه در انتخابات پیروز شویم» است، ژرف ترین اندیشه های «سیسرون» را درباره ی موضوعاتی همچون رهبری، فساد، توازن قدرت، مالیات، جنگ، مهاجرت، و اهمیت مدارا به مخاطبین معرفی میکند.
این نوشته ها، برای بیش از دو هزار سال بر رهبران جهان—از جمله پدران بنیان گذار آمریکا—تأثیرگذار بوده است.
مارکوس تولیوس سیسرون
«چگونه یک کشور را اداره کنیم”