معرفی کتاب جامعه باز و دشمنان آن

“اگر میانِ عدالت و آزادی اختیارِ انتخاب داشته باشم، آزادی را انتخاب می‌کنم. چرا که در جامعه‌ی آزادِ نا‌عادلانه، آزادی دفاع از عدالت را دارم، اما در جامعه‌ای که به نام عدالت، آزادیِ مرا گرفته باشند، اگر عدالت رخ ندهد، آزادیِ اعتراض را هم ندارم .”

«جامعه باز و دشمنان آن»
کارل پوپر

کابل ۲۴: «جامعه باز و دشمنان آن» نوشته کارل پوپر، کتاب مهمی در فلسفه سیاسی است. پوپر در این شاهکار به نقد توتالیتاریسم می پردازد و از اصول دموکراسی و جوامع باز دفاع می کند.

او علیه تاریخ‌گرایی و ایده جبر تاریخی استدلال می‌کند و از جامعه‌ای دفاع می‌کند که در آن افراد، داری آزادی بیان و فرصت مشارکت در گفتمان عقلانی را داشته باشند.

این کتاب در حکم نقشه راه برای رسیدن به یک جامعه باز وچهار چوبی برای پیشرفت اجتماعی به حساب می آید.

«جامعه باز» را من دوبار خوانده ام، بار اول زمانی بود که با مرحوم ابراهیم ارغوان، در لندن آشنا شدم و با توصیه او این کتاب قطور را که توسط عزت الله فولادوند به فارسی ترجمه شده است، در سه ماه مطالعه کردم و در ختم آن خلاصه ای از یافته هایم را با او در کتابخانه نیزدن شهر لندن در دو جلسه، شریک ساختم.

بار دوم در دوران نوشتن پایان نامه ماستری ام بصورت گذار آن را تورق کردم و از منابعی است که در تحقیقات پایان نامه از آن استفاده کردم.

خواندن این کتاب برای هر کسی که به نظریه های سیاسی و لیبرال دموکراسی علاقه مند است، مهم و ضروری می‌باشد.

نجیب‌الله مهاجر

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *