حجم تجارت میان افغانستان و ایران به ۴ میلیارد دالر رسید

حجم تجارت میان افغانستان و ایران به چهار میلیارد دالر در سال رسیده است. سرقنسول ایران در هرات، افغانستان را مهم‌ترین شریک اقتصادی کشورش می‌داند.

کابل ۲۴: با این حال، وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که سنگ‌های معدنی، کشمش، سرب، انواع نوشیدنی و کنجد از مهم‌ترین اقلام صادراتی افغانستان به شمار می‌روند، و تیل دیزل، پترول، گاز، مواد خام کارخانه‌ها و سمنت از اقلام وارداتی افغانستان از ایران محسوب می‌شوند.

آخندزاده عبدالسلام جواد سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت گفت: «صادرات و واردات افغانستان با ایران در جریان ۹ ماه سال ۲۰۲۴ به ارزش دو میلیارد و ۱۹۴ میلیون دالر بوده است که از این میزان، ۳۸ میلیون دالر صادرات و دو میلیارد و ۱۵۶ میلیون دالر واردات است.»

در همین حال، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری می‌گوید به دلیل چالش‌های به میان‌آمده در فعالیت‌های بازرگانی میان افغانستان و پاکستان، تاجران افغان در سال جاری بیشترین دادوستد خود را با ایران و از طریق ایران با سایر کشورها افزایش داده‌اند.

جان آقا نوید سخن‌گوی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، گفت: «افغانستان از طریق بنادر ایران هم صادرات و هم واردات خود را افزایش داده است. گزارش‌ها نشان می‌دهند که امسال بیشترین حجم تبادلات تجارتی را از طریق ایران انجام داده است.»

با این حال، برخی آگاهان مسایل اقتصادی نیز افزایش روابط بازرگانی با ایران و استفاده از بندر چابهار برای ترانزیت جهانی را به نفع هر دو کشور می‌دانند.

محمد آصف ستانکزی آگاه مسایل اقتصادی گفت: «روابط تجاری ما با ایران، از جمله استفاده از بندر چابهار، نشان می‌دهد که روابط میان دو کشور در آینده نیز تقویت خواهد شد.»

سه روز پیش، نماینده ویژه ایران در امور افغانستان گفت که تهران در تلاش است با فراهم کردن تسهیلات بیشتر، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی افغانستان را به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ ایران جذب کند.

 

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *