ایران سازمانی برای مهاجران تشکیل می‌دهد

احمد وحیدی، وزیر داخله ایران می‌گوید که سازمانی برای مدیریت بهتر مهاجران از جمله شهروندان افغانستان تشکیل می‌شود.

به گفته‌ی او، طرح تشکیل این سازمان منتظر تصویب مجلس نمایندگان ایران است.

به گزارش کابل‌۲۴، احمد وحیدی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا گفته است: «بخش زیادی از بحث، مربوط به شرایط کنونی [مهاجرین] افغانستان است و بسیاری از آنها از بیم و هراسی که نسبت به جان خود داشتند، به ایران آمده‌اند.»

وی افزوده است که بخشی از مهاجرین افغانستان هم دچار مشکلات اقتصادی هستند که ناچار شدند به ایران مهاجرت کنند.

وزیر داخله ایران اضافه کرده است: «با این حال، برای تعیین چارچوب‌ها و ساماندهی این مهاجران، سازمانی امور مهاجران پیش‌بینی شده است که با تصویب مجلس شورای اسلامی، مراحل ساماندهی بهتر خواهد شد.»

وزیر داخله ایران با بیان اینکه بخشی از مهاجران افغان در راه میهنمان فداکاری کرده‌اند، افزود: برخی از این اتباع نیز در مشاغلی مشغول به کار هستند که وزارت کار آن را قبول دارد.

وحیدی یادآورشد: با این حال، برای تعیین چارچوب‌ها و ساماندهی این مهاجران، سازمانی امور مهاجران پیش‌بینی شده است که با تصویب مجلس شورای اسلامی، مراحل ساماندهی بهتر خواهد شد

ایران چندین دهه است که میزبان مهاجرین افغانستان است. پس از روی‌کارآمدن ا.ا.ا، مقصد اکثر مهاجرین و آوارگان ایران و پاکستان بوده است.

ایران همواره از مهاجران افغان به عنوان ابراز فشار بر دولت‌های افغانستان استفاده کرده‌است.

در چند ماه اخیر که بحث حقابه هیرمند مطرح شده‌است بار سران ایران اخراج مهاجران را یکی از ابزارهای موجود بر جانب مقابل دانسته‌اند.

در کنار این، سپاه قدس و ارتش این کشور در چند سال گذشته برای جنگ در سوریه برای منافع بشار اسد هزاران افغان مهاجر را مسلح، آموزش و به جبهه جنگ فرستاده‌اند.

با توجه به محدودیت و بحران اقتصادی ایران، گفته می‌شود که مهاجرین افغانستانی در این کشور در وضعیت نامناسبی قرار دارند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *