ایران بیش از ۸۰ هزار پناهجوی افغان را در یک ماه اخراج کرده‌است

رضا شجاعی؛ فرمانده مرزبانی سیستان و بلوچستان ایران روز یک‌شنبه، ۷ عقرب اعلام کرد که در یک ماه اخیر ۸۲۹۷۲ مهاجر افغان از طریق گذرگاه مرزی میلک در شمال سیستان و بلوچستان به افغانستان بازگردانده شدند.

بربنیاد گزارش‌ها، از آغاز سال جاری، حدود ۸۰۰ هزار مهاجر افغان از ایران اخراج شده‌اند.

شجاعی در مورد اخراج بیش از ۸۰ هزار مهاجر افغان به خبرگزاری تسنیم گفته که این مهاجران به‌دلیل «ورود و اقامت غیرقانونی و پایان مهلت گذرنامه» بازداشت شده‌اند.

پیش از این نیز فرمانده مرزبانی سیستان و بلوچستان ایران اعلام کرده بود که در یک ماه گذشته ۴۰۵۰۹ مهاجر بدون مدرک رسمی اقامت در مرزهای ایران با پاکستان و افغانستان بازداشت شده‌اند.

بر بنیاد آمارهای رسمی، ایران میزبان بیش از ۵ میلیون مهاجر افغان است.

چندی پیش نیز فرمانده مرزبانی ایران گفت بود که از آغاز سال جاری، بیش از ۷۳۸ هزار نفر از «اتباع خارجی غیرقانونی» از ایران اخراج شدند.

این در حالی است که پاکستان نیز در حال اخراج گسترده بیش از یک میلیون پناهجوی فاقد مدارک قانونی است؛ اقدامی که با واکنش سازمان‌های حقوق بشری روبه‌رو شده و نگرانی‌ها درباره امنیت و معیشت پناهجویان اخراجی را افزایش داده است.

احمد وحیدی، وزیر داخله ایران با اشاره به زندانی شدن هزاران مهاجر اهل افغانستان در آن کشور می‌گوید که برخورد با موارد تخلف به معنای «افغان‌ستیزی» نیست.

وحیدی این اظهارات را روز چهارشنبه، ۳ عقرب، در صحبت با رسانه‌های ایرانی مطرح کرده است.

او تاکید کرده است که مهاجران اهل افغانستان که مدارک قانونی ندارند، به کشورشان بازگردانده خواهد شد.

وزیر داخله ایران افزوده است که در چند ماه گذشته حدود دوصدهزار مهاجر غیرقانونی اهل افغانستان از ایران اخراج شده‌اند.

گفتنی است که در هفته‌های اخیر مهاجرستیزی در ایران افزایش یافته و بربنیاد گزارش‌های نشر شده، روند بازداشت مهاجران و اخراج آنان نیز از آن کشور تشدید یافته است.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *