ایران در ماه اکتوبر سه مهاجر افغانستانی را اعدام کرده‌است

نهاد حقوق بشری موسوم به «هه‌نگاو» می‌گوید که حکومت ایران در ماه اکتوبر سال جاری میلادی، ۱۲۲ تن به‌شمول سه مهاجر افغان را اعدام کرده است.

به گزارش کابل۲۴؛ هه‌نگاو روز ‌یک‌شنبه، ۱۲ قوس، با نشر گزارشی گفته است که این آمار نسبت به ماه اکتوبر سال گذشته میلادی، ۴۴ مورد معادل ۵۶.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بربنیاد این گزارش، در ماه گذشته میلادی، هر دو روز حکم اعدام ۹ زندانی اجرا شده است.

در گزارش آمده است: «طی ماه نومبر دست‌کم حکم اعدام ۲۳ زندانی بلوچ معادل ۱۹ درصدی و ۱۹ زندانی کُرد معادل ۱۵.۵درصد کل زندانیان اعدام شده اجرا شده است. همچنان دست‌کم هشت زندانی تُرک، پنج زندانی لُر و بختیاری، پنج زندانی گیلک و سه شهروند افغانستان نیز در ماه گذشته در زندان‌های ایران اعدام شده‌اند.»

براساس این گزارش، بیشترین اعدام‌ها، زندانیان متهم به جرایم مرتبط با مواد مخدر بودند. اما هه‌نگاو گفته است که همه افرادی اعدام شده، به جرایم مرتبط به مواد مخدر نبودند.

به گفته این نهاد، افراد اعدام شده شامل دست‌کم ۱۱ زندانی سیاسی و مذهبی می‌شود. دو نوجوان و دو زن در میان اعدام شده‌گان ماه نوامبر نیز شامل بودند.

طبق این گزارش، بیشترین زندانیان در زندان‌های ولایت البرز اجرا شده است که ۳۹ مورد می‌باشد.

در زندان‌های ولایت سیستان و بلوچستان ۱۳ مورد، ولایت فارس ۱۲ مورد و ولایت اصفهان نیز پنج مورد ثبت شده است.

افزایش اعدام‌ها در ایران سبب انتقاد شدید سازمان‌های حقوق بشر، ملل متحد و کشور‌های مختلف جهان شده است.

اتحادیه اروپا، روز جمعه هفته گذشته با نشر اعلامیه‌ای گفته است که از آغاز سال روان میلادی دست‌کم ۶۰۰ تن در ایران اعدام شده‌اند و افزایش اعدام‌ها در آن کشور را «وحشتناک خواند و خواستار توقف این مجازات ظالمانه و غیرانسانی» شد.

پیش از این نیز، لیز تروسل، سخنگوی حقوق بشر سازمان ملل متحد، از حکومت ایران خواسته بود تا در برابر فعالان سیاسی و معترضان مسالمت‌آمیز از اقدامات تنبیهی استفاده نکند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *