ایران: مذاکرات با افغانستان بر سر حقابه‌ هلمند ادامه دارد

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه‌ی ایران می‌گوید که مذاکرات با طالبان بر سر حقابه‌ ای آن کشور از رود هلمند در سطوح مختلف ادامه دارد.

به گزارش کابل۲۴ به نقل از خبرگزاری ایسنا، آقای کنعانی روز (دوشنبه، ۵ سرطان) در یک نشست خبری در پاسخ به پرسشی در این مورد گفته است که «گفت‌وگوهای تخصصی نیز در این ارتباط انجام شده است».

او افزوده است: «مقام‌های دولت سرپرست افغانستان بر حقابه‌ ای دولت ایران مبتنی بر عهدنامه‌ی موجود میان دو کشور تأکید دارند و آن را به رسمیت می‌شناسند.»

سخنگوی وزارت خارجه‌ی ایران گفته است: «آنان دلایلی را مطرح می‌کنند، از جمله کم‌آبی یا خشک‌سالی که طبیعتا جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مفاد عهدنامه معتقد است چنین ادعایی باید در مذاکرات فنی و همچنین بازدید گروه‌های فنی طرف ایرانی مورد توجه و بررسی دقیق قرار گیرد.»

او تأکید کرده است: «انتظار داریم از سوی مقام‌های سرپرست افغانستان به‌طور عملی در این زمینه اقدامات مسئولانه انجام شود و آنان نسبت به تأمین حقوق به حق ایران و مردم سیستان و بلوچستان اقدام لازم و عملی را انجام دهند.»

تنش بر سر حقابه‌ ی رود هلمند پس از هشدار ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور ایران به ا.ا.ا در رابطه به تأمین حقابه‌ ی آن کشور اوج گرفت.

ایران افغانستان را متهم کرد که حقابه‌ی آن کشور را براساس معاهده‌ی سال ۱۳۵۱ نمی‌دهد، اما طالبان استدلال می‌کنند که به‌دلیل خشک‌سالی شدید، آب کافی در رود هلمند وجود ندارد تا به ایران برسد.

ایران برای راستی‌آزمایی عدم موجودیت آب، خواستار بازدید هیأت فنی خود از بند کجکی و کمال‌خان شده است، اما ا.ا.ا گفته‌اند که براساس معاهده‌ی ۱۳۵۱، به هیأت ایرانی چنین اجازه‌ای را نمی‌دهند.

با وجود این، حسن کاظمی قمی، نماینده‌ی ویژه و کاردار سفارت ایران در کابل در ۲۷ ماه جوزا در مصاحبه با برنامه‌ی تلویزیونی «صف اول» که متن آن را خبرگزاری صدا و سیمای ایران منتشر کرد، ادعا نمود که افغانستان با بازدید هیأت فنی ایران از بند کجکی موافقت کرده‌اند و زمینه‌ی بازدید این هیأت تا ۱۵ روز دیگر فراهم خواهد شد.

 

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *