کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل امروز از ایران درخواست کردند تا اجرای حکم اعدام آرمان عبدالعالی را که در ۱۷ سالگی متهم به قتل شده است، فورا متوقف کند. آنها همچنین درخواست توقف اعدام کودکان را بار دیگر تکرار کردند.
به گزارش کابل۲۴ بهدنقل از یورور نیوز، آقای عبدالعالی اخیرا در زندان رجایی شهر کرج برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده است. برخی منابع احتمال میدهند که وی در روز چهارشنبه ۲۱ مهر اعدام شود و برخی منابع از موکول شدن اجرای حکم به روز شنبه خبر میدهند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، میکیلو اوتانی، رئیس کمیته دفاع از حقوق کودک، موریس تیدبال بینز، گزارشگر ویژه اعدامهای فراقانونی و خودسرانه و نیلز ملزر، گزارشگر ویژه در زمینه شکنجه و سایر مجازاتهای غیرانسانی سازمان ملل در بیانیهای که در تاریخ ۱۲ اکتبر (۲۰ میزان) منتشر شد گفتند که مقامات ایرانی باید بلافاصله اعدام آرمان عبدالعالی را متوقف کرده و حکم وی را لغو کنند.
میدانیم که مقامات مذاکره درباره عفو را تشویق کردهاند اما این موضوع جایگزین ممنوعیت کامل چنین اعدامهایی نمیشود.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل
آنها با اشاره به اینکه «قوانین بینالمللی حقوق بشر بدون قید و شرط مجازات اعدام را برای افراد زیر ۱۸ سال ممنوع کرده است» اضافه کردند: «میدانیم که مقامات مذاکره درباره عفو را تشویق کردهاند اما این موضوع جایگزین ممنوعیت کامل چنین اعدامهایی نمیشود.»
آرمان عبدالعالی که اکنون ۲۴ ساله است هفت سال پیش در ارتباط با ناپدید شدن غزاله شکور بازداشت شد و در بازجوییهای اولیه به قتل این دختر که دوستش بود اعتراف کرد اما بعدها اعتراف خود را پس گرفت. جسد مقتول نیز هیچگاه پیدا نشد.
روز جهانی مبارزه با اعدام؛ آیا ایران اعدامهای سیاسی را افزایش داده است؟
عفو بینالملل اعدام مخفیانه یک کودکمجرم را در ایران محکوم کرد
آقای عبدالعالی پس از نهایی شدن حکم اعدام چندین بار تا پای چوبه دار رفته است که آخرین آن به زمستان ۱۳۹۸ بر میگردد که در آخرین لحظات پدر و مادر غزاله شکور به آرمان فرصت دادند تا محل جسد فرزندشان را اعلام کند تا آنها نیز از مجازات او صرف نظر کنند.
کارشناسان سازمان ملل میگویند: «آقای عبدالعالی مجبور به تحمل رنج روحی شدید تا شکنجه شده است.»
آنها به برنامه ریزی برای اجرای حکم و تعویق آن اشاره کردند و گفتند که «همه چیز در نحوه رفتار با او غیرانسانی بوده است.»
دیوان عالی ایران دو سال پیش طبق ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی که میگوید باید برای کودک مجرمانی که عدم بلوغ ذهنی آنها ثابت شود مجازات دیگری تعیین شود، با محاکمه مجدد آقای عبدالعالی موافقت کرد. با این حال دادگاه جنایی تاکید داشت که سالها پس از وقوع جرم تعیین این موضوع [عدم بلوغ ذهنی] ممکن نیست بنابراین حکم اولیه را تایید کرد.
کارشناسان سازمان ملل با این حال تاکید کردند که این پرونده بار دیگر نشان داد که ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی نتوانسته است مجازات اعدام برای کودکان را متوقف کند.
در این گزارش آمده است که بیش از ۸۵ کودک مجرم در ایران محکوم به اعدام شدهاند و یک کودک مجرم نیز دو ماه پیش به طور مخفیانه اعدام شد.
آنها در پایان بیانیه خود تاکید کردند که حکومت ایران باید در راستای تعهدات بینالمللی خود تمام احکام اعدام افراد زیر ۱۸ سال را لغو کند.