اسرائیل طرح آتش‌بس با حزب‌الله را پذیرفت

جو بایدن، رییس‌جمهوری امریکا روز سه‌شنبه ۲۶ نوامبر پذیرش آتش‌بس میان اسرائیل و حزب الله لبنان را «خبر خوب» توصیف کرد.

کابل ۲۴: او در سخنانی گفت: «با نخست‌وزیران اسرائیل و لبنان گفتگو کرده‌ام و خوشحالم که اعلام کنم آن‌ها پیشنهاد آمریکا برای پایان دادن به مناقشه ویرانگر اسرائیل و حزب‌الله را پذیرفته‌اند.»

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز ضمن استقبال از آتش‌بس، گفت که این توافق «اسرائیل را از تهدید حزب‌الله دور نگه می‌دارد.»

اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز به این توافق واکنش نشان و آن‌را «امیدوار‌کننده» خواند.

این توافق که روز سه‌شنبه توسط کابینه اسرائیل تصویب شد پس از هفته‌ها مذاکره میان طرف‌ها به دست آمده است.

گزارش می‌شود که یکی از موارد مورد اختلاف، نقش فرانسه در نظارت بر آتش‌بس در لبنان بوده‌است. از زمانی که پاریس عملکرد تل‌آویو در لبنان و غزه را مورد انتقاد قرار داده روابط دو کشور دستخوش تغییراتی شده‌است.

رئیس‌جمهور امریکا در سخنان خود گفت توافق آتش‌بس که از ساعت ۴ بامداد چهارشنبه به وقت محلی به اجرا گذاشته می‌شود، به‌گونه‌ای طراحی شده است که «دائمی» باشد.

کابینه اسرائیل نیز پس از موافقت با توافق آتش‌بس، تصویب کرد که آتش‌بس از صبح روز چهارشنبه ۲۷ نوامبر اجرایی شود.

بایدن همچنین در سخنان خود حزب‌الله را «مسئول حملات سنگین اسرائیل به لبنان» معرفی کرد و گفت اسرائیل این جنگ را شروع نکرده است.

رئیس جمهور امریکا در ادامه تاکید کرد که غیرنظامیان در هر دو سوی جنگ باید بتوانند در امنیت به محل‌های سکونت خود بازگردند.

بایدن اگرچه بر این نکته تاکید کرد که هیچ نیروی نظامی کشورش در این روند نقشی نخواهد داشت اما گفت که دستور ادامه انتقال توانایی‌های نظامی به منطقه برای «دفاع از اسرائیل و منصرف کردن دشمن مشترک» را داده‌است.

همزمان با سخنرانی بایدن، روسای جمهور امریکا و فرانسه با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کردند که برای اطمینان از اجرای کامل توافق آتش‌بس لبنان تلاش خواهند کرد.

با این وجود تنها لحظاتی پس از سخنان جو بایدن، اسرائیل بار دیگر بیروت را هدف حملات سنگین خود قرار داد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *