خلیل‌زاد: طالبان باید تاریخ افغانستان را مطالعه کنند

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در مصاحبه با تلویزیون تی‌آر‌تی با انتقاد از طالبان گفت که باید به «دیدگاه‌‌های بخش بزرگ جامعه» احترام بگذارند.

به گزارش کابل۲۴؛ او با اشاره به انحصارطلبی و عدم تحمل طالبان افزود: «آن‌ها برخی از اشتباهات جدی را که در ۴۰ سال گذشته دیدیم، مرتکب می‌شوند.»

خلیلزاد در این مصاحبه به حزب کمونیست افغانستان اشاره کرد که در سال ۱۳۵۷ قدرت را به دست گرفت و همه جناح‌های دیگر را راند که به اعتقاد او منجر به جنگ داخلی شد. از نظر زلمی خلیلزاد، «اگر طالبان می خواهد دچار این اشتباه [کمونیست‌ها] نشود، باید به دیدگاه‌های بخش‌های بزرگ جامعه احترام بگذارد.»

زلمی خلیل‌زاد نماینده سابق امریکا در افغانستان کوشید که مانند تام وست و دیگر مقامات امریکایی از کلمه «تشکیل حکومت فراگیر» پرهیز کند و در عوض از طالبان خواست تا با بخش‌های مختلف جامعه افغانستان «گفتگو» کرده و روی بهبود ارایه خدمات تمرکز کند.

نشست این هفته کشورهای منطقه در مسکو بر محور آشتی ملی و تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان برگزار شد، اما طالبان با ابراز نارضایتی از عدم حضور خود در آنجا، این درخواست کشورهای قدرتمند منطقه را با سکوت نادیده گرفت.

تشکيل حکومت فراگیر، بازگشایی مکاتب دخترانه، حقوق زنان و حقوق بشر از مواردی عمده‌ی اختلافی جهان و با طالبان توصیف می‌شود.

طالبان اما تاکید دارند که هم حقوق زنان را رعایت کرده‌اند هم حکومت همه‌شمول تشکيل داده‌اند.

این گروه همچنان از کشورهای غربی به خاطر تاکید روی تشکیل حکومت فراگیر و رعایت حقوق انسانی افغان‌ها انتقاد کرده و آن را «فشار و مداخله خارجی» توصیف نموده است.

خلیل‌زاد هشدار داد که عدم تمایل طالبان به گفتگو و سازش نهایتاً موجب گسترش مخالفت افغان‌ها و حتی شکل‌گیری منازعه جدید خواهد شد.

او گفت: «طالبان باید تاریخ افغانستان را مطالعه کنند و اشتباهات گذشته را تکرار نکنند.»

او در مورد اهمیت افغانستان برای امریکا گفت که بعید است افغانستان همانند دوره پس از ۱۱ سپتامبر مورد توجه مجدد ایالات متحده قرار بگیرد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *