با شمارش آرای بیش از نیمی از حوزههای انتخابیه در انتخابات پارلمانی پاکستان، نامزدهای مستقل مورد حمایت عمران خان، نخستوزیر سابق این کشور، از سایر رقبا پیشی گرفتند.
حزب مسلم لیگ متعلق به نواز شریف تاکنون ۶۹ کرسی در پارلمان آینده پاکستان به دست آورده است. این در حالی است که تاکنون ۹۲ کرسی نصیب نامزدهای مستقل شده است که اکثرشان مورد حمایت عمران خان، نخستوزیر سابق پاکستان که در زندان به سر میبرد، هستند.
نواز شریف، رهبر حزب مسلم لیگ شاخه نواز پیش از اعلام نتایج آرا ، سخنان قبلی خود را پس گرفت و گفت که با متحدانش به دنبال تشکیل یک حکومت ائتلافی است.
اما پس از آنکه تعدادی از اعضای حزب صدراعظم سابق عمران خان ، آرای بیشتری را نسبت به سایر احزاب، به عنوان نامزدهای مستقل به دست آوردند، لحن آقای شریف به یکبارگی تغییر کرد.
به گزارش کابل۲۴؛ برگزاری انتخابات روز پنجشنبه پاکستان تحت الشعاع حملات گروههای مسلح قرار گرفت که ۲۸ کشته برجای گذاشت. پاکستان علاوه بر اینگونه حملات خشونتبار با بحران اقتصادی نیز دست و پنجه نرم میکند.
اعضای حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان به عنوان نامزد های مستقل در این انتخابات شرکت کردند و نمی توانند که حکومت تشکیل دهند، اما می توانند که ظرف ۷۲ ساعت پس از اعلام نتایج، از یک حزب حمایت کنند.
حامیان صدراعظم عمران خان بیشترین آرا را در ایالت خیبر پختونخوا به دست آوردند، اما بسیاری از مردم این ایالت اعتراض کرده اند که در نتایج آرا تقلب شده .
در جریان تظاهرات روز جمعه در منطقه شینگلا این ایالت دو نفر کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شدند.
پولیس می گوید که این دو تن هم معترضان بودند که توسط هواداران حزب تحریک انصاف سنگسار شدند.
معترضان خواستار بازشماری آرا شدند.
نواز شریف، ۷۴ ساله تجربه سه دوره نخستوزیری پاکستان را دارد. او سال گذشته از چهار سال تبعید خودخواسته در بریتانیا به کشورش بازگشت.
او به دلیل محکومیت قضایی هنگام برگزاری انتخابات پارلمانی دوره قبل در زندان بود.
یکی از دستیاران ارشد عمران خان گفته است که رهبران حزب او برای بررسی نتیجه رایگیری تشکیل جلسه خواهند داد و با شخص عمران خان نیز در تماس خواهند بود.
نمایندگان مستقل پارلمان آینده در چهارچوب قوانین پیچیده انتخاباتی در پاکستان، به تنهایی امکان تشکیل دولتی ائتلافی را نخواهند داشت چراکه برخی از کرسیهای پارلمان تنها مختص احزاب است.
نمایندگان مستقل که اکثر آنها با حمایت حزب عمران خان به پارلمان راه یافتند میتوانند پس از تشکیل مجلس به هر کدام از احزاب حاضر در پارلمان بپیوندند.
حزب عمران خان از رقابت در انتخابات پارلمانی محروم شده بود و به این ترتیب هواداران او به عنوان نامزدهای مستقل در انتخابات شرکت کردند.