یائیر لاپید، نخست وزیر اسرائیل و میشل عون، ریس جمهور لبنان نامه هایی را در تایید توافقنامه مرز دریایی دو کشور امضا کردند.
به گزارش کابل۲۴، هر دو طرف بعد از امضای توافقنامه از رضایت و اطمینان شان گفتند و آنرا دستاورد بزرگ خواندند. به نظر می رسد نیاز حزب حاکم برای پیشتازی در انتخابات اسرائیل، میانجیگری امریکا و بحران اقتصادی لبنان باعث شده است تا دو طرف انعطاف بیشتر نشان دهند و رسیدن به توافقی که قبلا دشوار می نمود، ممکن شود.
پیش از این حزب الله لبنان که جناح قدرتمند نظامی-سیاسی و نزدیک به ایران است به اسرائیل نسبت به اقدامات یک جانبه و نادیده گرفتن خواسته های لبنان هشدار داده بود و از آمادگیاش برای حمله به اسرائیل خبر داده بود. اما پس از توافق، حزب الله اعلام کرد که تدارکات برای حمله به اسرائیل متوقف خواهد شد.
امضای این توافق برای اسرائیل اهمیت سیاسی- اقتصادی زیادی دارد. دفتر نخست وزیری اسرائیل آنرا نشانه به رسمیت شناسی اسرائیل از طرف دشمن می داند و از طرفی با افزایش تقاضا برای گاز امیدوار است تا با استخراج منابع گازی در ساحات مورد توافق، قیمت گاز در اسرائیل کاهش یافته و با صادر کردن آن نقش بیشتری در بازار انرژی و میدان سیاست بین المللی به دست بیاورد.
در لبنان نسبت به نتایج و پیامد های اقتصادی این توافق خوشبین و خوشحال اند و رسیدن به این توافق را دستاورد بزرگ می دانند اما در مورد تعبیر به رسمیت شناسی اسرائیل ؛ موافق نیستند. حزب الله لبنان اعلام کرده است که این توافق به معنای به رسمیت شناسی اسرائیل نیست.
هرچند در مورد اهمیت و «تاریخی» بودن این توافق، اتفاق نظر وجود دارد اما به دلیل مخالفت شدید اپوزیسیون اسرائیل به رهبری بنیامین نتانیاهو با این توافق و بی اعتمادی طرف های مختلف لبنانی در مورد اسرائیل، نگرانی های در مورد آینده این توافق در صورت تغیر در رهبری دو کشور وجود دارد.
لبنان و اسرائیل هردو مدعی حاکمیت بر منطقهای به وسعت حدودی ۸۶۰ کیلومتر مربع در منطقه انحصاری-اقتصادی دریای مدیترانه و میادین گازی واقع در آن هستند. لبنان امیدوار است که استفاده از این میادین گازی بتواند التیامی برای بحران عمیق اقتصادی این کشور باشد. اسرائیل نیز قصد دارد تا ضمن کاهش تنش در روابط با همسایه شمالی خود از این منابع بهرهبرداری کند.
اسرائیل و لبنان از زمان تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ به صورت رسمی در جنگ هستند. در سال ۲۰۰۶ نبرد یکماهه میان حزبالله لبنان و دولت اسرائیل باعث افزایش تنش میان این دو کشور شد.