مولانا فضل الرحمان: امریکا توسط افغان‌ها تحقیر و اخراج شد

 ‏مولانا فضل الرحمان؛ رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان در اظهارات جدیدی خروج امریکا از افغانستان را شرم آور خوانده‌است‌.

کابل۲۴: بر بنیاد گزارش رسانه‌های پاکستان، او روز یکشنبه، ۲۱ اسد در نشستی در منطقه مردان ایالت خیبرپختون‌خوا گفته‌است امریکا پس از ۲۰ اشغالگری مجبور شد با ننگ از افغانستان خارج شود.

او افزوده که امریکا تمام تلاش خود را برای تثبیت برتری در افغانستان انجام داد اما در نهایت توسط افغان‌ها تحقیر و اخراج شد.

رهبر جمعیت علمای اسلام گفت: این ابرقدرت مجبور شد تا نیروهای خود را از کشور همسایه ما خارج کند که آن هم تا حد زیادی به دلیل مقاومت قوی مردم افغانستان بود.

او در این نشست از سیاست‌های امریکا در افغانستان به شدت انتقاد کرد و این سیاست‌ها را عامل شکستش عنوان کرد.

سخنان این روحانی و سیاستمدار پاکستانی در آستانه سومین سالروز خروج نیروهای امریکایی از افغانستان بیان شده‌است‌.

نیروهای بین‌المللی به رهبری امریکا در ۲۴ اسد سال ۱۴۰۰ افغانستان بسیاری از ولایات و شهرهای افغانستان از جمله کابل را ترک کردند و تعداد اندکی از آنان به منظور تخلیه شهروندان امریکایی از این کشور در میدان هوایی کابل مستقر شدند و افغانستان به طور کامل به دست ا.ا سقوط کرد.

خروج شتاب‌زده نیروهای امریکایی از افغانستان به دستور جو بایدن با انتقادهای گسترده نیز مواجه شد.

آخرین سرباز امریکایی در ۳۰ آگوست ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرد که به این ترتیب به جنگ ۲۰ ساله امریکا در افغانستان پایان داده شد.

امارت اسلامی در ۱۵ اگوست وارد کابل شدند و با سقوط پایتخت، رسماً کنترل همه ادارات کشور را به‌دست گرفتند. ا.ا این روز را «روز پایان اشغال» خوانده، تعطیلی عمومی اعلام کرده‌اند.

در روزهای پس از سقوط کابل ده‌ها هزار نفر به میدان هوایی کابل هجوم بردند تا از افغانستان فرار کنند.

امریکا با استفاده از هواپیماهای نظامی ده‌ها هزار نفر را که در ماموریت‌های مختلف این کشور همکاری کرده بودند، به کشورهای سومی منتقل کرد و از آن‌جا به امریکا انتقال و اسکان داد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *