وزارت انرژی و آب توافقنامه سه پروژه تولید برق خورشیدی به ارزش ۲۵ میلیون دالر امریکایی را با یک شرکت خصوصی امضا کرد.
کابل ۲۴: عبدالطیف منصور؛ وزیر انرژی و آب در مراسم امضای این قراردادها که امروز پنجشنبه، ۲۸ سرطان برگزار شد گفت که این پروژهها در ولایتهای فراه، ارزگان و پکتیکا عملی خواهند شد.
به گفته او با تکمیل شدن این سه پروژه، ۸ مگاوات برق به ظرفیت تولید برق افغانستان افزوده خواهد شد.
مسوولان شرکت «عوفی بهرام» که این پروژه را تطبیق میکند، میگویند که با تطبیق این پروژهها برق مورد نیاز هزاران خانواده در ولایتهای پکتیکا، ارزگان و فراه تأمین خواهد شد.
نورالله؛ معاون این شرکت در مراسم امضای توافقنامه گفت: «با تطبیق این پروژه در مجموع هشت مگاوات برق خورشیدی یعنی دو مگاوات در پکتیکا، سه مگاوات در ارزگان و سه مگاوات در فراه تولید میشود که هزاران خانواده از آن مستفید خواهند شد».
افغانستان به دلیل کمبود دسترسی به انرژی برق، بیشتر از سوختهای فسیلی و جنراتورها استفاده میکند و برای تامین نیازهای انرژی خود به شدت به برق کشورهای همسایه وابسته است.
افغانستان در حال حاضر ۷۵ درصد نیاز برق خود را از کشورهای ازبیکستان، ترکمنستان و ایران تامین میکند و هر سال برای آن میلیونها دالر هزینه میپردازد.
برشنا چندسال قبل گفته بود که در حال حاضر ۱۳۶۰ مگاوات برق در سراسر افغانستان مورد نیاز است، اما تنها ۹۶۰ مگاوات برق را از منابع داخلی و وارداتی دریافت میکند که نزدیک به ۷۰ درصد آن در چهار ولایت مهم کشور به مصرف میرسد.
برای توزیع متوازن برق، شرکت برشنا دو سال پیش پروژه «خط حلقهای» برق را با کمک برخی تمویلکنندگان بین المللی راه اندازی کرده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی اداره ملی برق افغانستان گفتهبود که در مورد وضعیت این پروژه گفت پروژه حلقه در دو بخش است:
از بندر آقینه تا ولایات جوزجان، بلخ و بغلان تا کابل و قندهار، پیشرفت کل ساخت تاسیسات برق ۷۰ درصد است.