امیرخان متقی، وزیر امور خارجه میگوید که افغانستان نمیخواهد متکی به کمکهای بشردوستانه سازمانهای بینالمللی باشد.
کابل ۲۴: رادیو و تلویزیون ملی روز سهشنبه، ۱۸ ثور، گزارش داده که متقی این موضوع را در دیدار با اعضای کمیته مشورتی سازمان ملل متحد و نمایندگان دفتر یوناما در کابل بیان کرده است.
متقی با اشاره به رشد کسبوکارهای متوسط، توجه به پروژههای توسعهای، ارائه کشت بدیل برای دهقانان گفت که این گروه نمیخواهد به کمکهای بشردوستانه محدود شود و درصدد اتکا به اقتصاد ملی افغانستان است.
ا.ا.ا هدف از سفر هیأت کمیته مشورتی سازمان ملل به کابل را تعیین اولویتهای مردم افغانستان عنوان کردهاند.
قرار است این هیأت به هدف بررسی نیازهای مردم افغانستان به ولایتهای مختلف سفر کند.
وزیر امور خارجه گفتهاست که از طریق رشد کسبوکارهای متوسط، توجه به پروژههای توسعهای، ارایه کشت بدیل کوکنار برای دهقانان در تلاش اتکا به اقتصاد ملی است.
رئیس امور عملیاتی شرکت برشنا اعلام کرد که بیش از ۷۰ درصد کار پروژه کاسا -۱۰۰۰ تکمیل شده و عنقریب متباقی این پروژه بهارزش ۹۰ میلیون دالر آغاز میشود.
پروژه کاسا برق را از آسیای مرکزی به آسیای جنوبی منتقل میکند. این پروژه در سال ۲۰۱۶ در تاجیکستان با حضور رهبران کشورهای منطقه افتتاح شد و قرار بود تا مارچ ۲۰۲۲ تکمیل شود.
متقی خاطرنشان کرده که زمینه تطبیق پروژههای بزرگ در افغانستان، از جمله تاپی، کاسا ۱۰۰۰، افغان-ترانس و پروژههای بزرگ راهآهن فراهم شده است.
بربنیاد اطلاعات، متقی در این دیدار موضوع سپردن کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل نیز مطرح کرده است.
چند روز پیش نهاد هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان (اوچا) اعلام کرده بود که حدود ۲۳.۷ میلیون تن، از جمله ۱۲.۳ میلیون کودک در افغانستان طی سال جاری میلادی به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
با ایجاد و شروع پروژههای کلان ملی زمینه درآمد و اشتغالزایی درکشور برای شهروندان فراهم میشود.