طالبان رعایت حجاب توسط مجریان زن را اجباری کردند

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان با وضع مقرارت جدید بر نشرات رسانه‌های تصویری، رعایت «حجاب اسلامی» توسط گوینده‌های زن را اجباری و نقش‌بازی کردن زنان در برنامه‌های تلویزیونی را ممنوع اعلام کرد.
شیخ خالد حنفی؛ سرپرست این وزارت گفته‌است که شماری از رسانه‌ها برنامه‌هایی را نشر می‌کنند که در تضاد با شریعت اسلامی و عنعنات افغانی است و باید از نشر این برنامه‌ها خودداری شود.حنفی این اظهارات را امروز (یک‌شنبه، ۳۰ عقرب) در نشستی با مسئولان رسانه‌ها بیان کرده‌است.

خبرگزاری دولتی باختر نوشته‌است که حنفی در این نشست در مورد نظام اسلامی صحبت کرده و گفته که شریعت اسلامی بر امر به معروف و نهی از منکر تاکید کرده‌است.

شیخ حنفی عصر حاضر را عصر «فتنه» خوانده و گفته‌است که «باید بالای معروفات بیشتر کار شود تا منکرات ختم شود».

او استعمال زبان و قلم را عبادت عنوان کرده و گفته‌است «که اگر این‌ها درست استعمال شود عبادت است و اگر نشود گناه بزرگ است».

وزیر امر به معروف و نهی از منکر افزوده‌است که «شماری از رسانه‌ها برنامه‌هایی را نشر می‌کنند که در تضاد با شریعت اسلامی و عنعنات افغانی است و باید از نشر این برنامه‌ها خودداری شود؛ زیرا نشر این برنامه‌ها ذهنیت و عقیده جوان را مخدوش می‌کند».

او از رسانه‌ها خواسته تا با وزارت امر به معروف و نهی از منکر همکاری کنند و «در این مورد تبلیغات منفی نشود».

ذبیح‌الله مجاهد؛ معین وزارت اطلاعات و فرهنگ و سخنگوی طالبان نیز در این نشست گفته‌است که «ما از رسانه‌ها حمایت می‌کنیم؛ اما در چوکات شریعت اسلامی نشرات کنند».

او از مسولان رسانه‌ها خواست تا برنامه‌های شان را مطابق ارشادات دین اسلام و شریعت تنظیم کنند.

مجاهد گفته‌است: «ما مسئولیت داریم تا به خاطر اصلاح جامعه کار کنیم که نظام اسلامی تطبیق شود و از رسانه‌ها خواست تا نشرات شان را مطابق منافع ملی و شریعت اسلامی عیار کنند و برنامه‌های دینی تربیتی و اخلاقی را نشر کنند».

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان نشر ابلاغیه هشت ماده‌ای را نیز در مورد نشرات رسانه‌ها منتشر کرده‌است.

در این ابلاغیه از رسانه‌ها خواسته‌ شده‌است که تلویزون‌ها فلم‌هایی را که خلاف ارزش‌های اسلامی و افغانی است نشر نکنند. همچنین فلم‌های خارجی که مطابق عنعنات و فرهنگ افغانی نیست، نشر نشود.

در این ابلاغیه آمده‌است که برنامه‌ها و درامه‌هایی که به «افراد تحقیرآمیز باشد از نشر آن خودداری شود و درامه‌هایی که خلاف شعایر اسلامی و انسانی است در رسانه‌ها نشر نشود».

در این ابلاغیه ذکر شده‌است که آن «برنامه‌هایی که ستر عورت در آن در نظر گرفته نشده‌است باید نشر نشود و نطاق‌های (مجری) زن حجاب اسلامی را مراعات کنند و از نشر تمثیل (نقش) زن خوداری شود».

طالبان گفته است که از نشر درامه و سریالی که در آن «نقش انبیاء و صحابه کرام تمثیل شود به طور مطلق پرهیز شود».

این در حالی است که با تسلط طالبان، فعالیت اکثریت رسانه‌های چاپی متوقف و محدود شده‌است.

رسانه‌هایی که در حال حاضر فعالیت دارند نیز با مشکلات جدی مالی و امنیتی مواجه‌است.

آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها از دستاوردهای مهم بیست سال اخیر دانسته می‌شد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *