پاکستان: حدود ۶۰ هزار مهاجر افغانستانی به کشورشان بازگشته‌اند

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که پس از تعیین ضرب‌الاجل یک‌ماهه برای خروج مهاجران غیرقانونی از پاکستان، ۵۹ هزار و ۵۶۱ مهاجر افغانستانی به کشورشان بازگشته‌اند.

به گزارش کابل۲۴؛ پاکستان به مهاجران غیرقانونی تا اول نوامبر مهلت داده است که این کشور را ترک کنند.

در همین حال رادیو پاکستان نوشته است که در مجموع ۵۹ هزار و ۵۶۱ مهاجر افغانستانی تا اکنون بازگشته که این «تأثیر مثبتی بر منطقه خواهد داشت».

این رسانه افزوده است که کمیسیون امور پناهندگان افغانستان تسهیلات مناسبی را برای تسهیل بازگشت به شهروندانش انجام داده است.

همچنین به‌نوشته‌ی رادیو پاکستان، نیروهای امنیتی پاکستان نیز برای بازگشت ایمن شهروندان افغانستان به‌طور فعال در مرز مشغول هستند.

تصمیم پاکستان برای اخراج مهاجران و پناهجویان افغانستان با انتقادهای نهادهای حقوق بشری مواجه است. فعالان حقوق بشر از پاکستان می‌خواهند که در تصمیم خود تجدید نظر کند.

براساس این گزارش، وزیر داخله پاکستان از نمایندگان سیاسی کشورهای غربی خواسته است که این کشورها روند صدور ویزا را برای افغان‌هایی که قرار است به غرب انتقال داده شوند، سرعت ببخشند

این در حالی است که این پناهجویان برای دریافت ویزا باید به پاکستان سفر کنند.

در همین حال، مقام‌های پاکستانی همچنان تاکید کرده اند که مهاجران بدون اسناد اقامت به دلایل امنیتی و اقتصادی اخراج می‌شوند.

حکومت پاکستان به بیش از یک میلیون مهاجر افغان فرصت داده است که تا اول ماه نوامبر، یعنی هشت روز دیگر، خاک پاکستان را ترک بگویند در غیر آن به اجبار اخراج خواهند شد.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد در یک بیانیه‌ی مشترک گفته‌اند که تصمیم پاکستان برای اخراج مهاجران غیرقانونی، بر بیش از ۱.۴ میلیون شهروند افغانستان تأثیر می‌گذارد، از جمله بسیاری از آنان که به‌دلیل نگرانی‌های جدی ناشی از نقض حقوق بشر و بحران بشردوستانه در افغانستان به‌دنبال امنیت و محافظت به پاکستان گریخته‌اند.

 

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *