پاکستان ساخت خط لوله انتقال گاز طبیعی از ایران را پس از یک دوره طولانی آغاز میکند، اقدامی که به گفته مقامات پاکستان برای تامین نیازهای انرژی این کشور ضروری است اما مطمئناً باعث ایجاد نگرانی متحدان غربی اسلامآباد نیز خواهد شد.
بر این اساس، کمیته انرژی کابینه پاکستان ساخت ۸۰ کیلومتر باقیمانده از خط لوله ۸۰۰ کیلومتری از مرز ایران تا شهر بندری گوادر پاکستان را با استفاده از بودجه دولتی تصویب کرد.
به گزارش کابل ۲۴: به دلیل تحریمهای سازمان ملل متحد علیه ایران و همچنین محدودیتهای مبادلات دالری و همچنین بیرغبتی سرمایهگذاران برای حمایت از این پروژه، چندین سال بود که پاکستان تمایلی به ادامه کار بر روی این خط لوله نداشت.
ایران و پاکستان در سال ۲۰۱۳ یک قرارداد ۲۵ ساله گازی با یکدیگر به امضا رسانده بودند که همین موضوع ادله کافی برای طرح دعوی ایران در دادگاههای بینالمللی در صورت تعلل پاکستان را فراهم میکرد.
پاکستان می گوید که برای تغذیه صنعت خود به منابع گاز بیشتر نیاز دارد چرا که منابع داخلی آن به سرعت رو به کاهش است.
در پاکستان، سهم واردات گاز به ۲۹ درصد از کل عرضه گاز طبیعی مایع (شامل تولید و واردات منهای گازی که صادر یا ذخیره میشود) رسیده است.
هرچند اخیر روابط دو کشور گه بطور سنتی صمیمی و پایدار بود به دلیل حمله موشکی ایران به خاک پاکستان و متقابلا حمله اسلام به خاک ایران این روابط حد اقل برای مدتی تیره شد.