اکانومیک تایمز:
پاکستان به دلیل‌ فشارهای غرب در نشست مسکو اشتراک نکرد

اکانومیک تایمز گزارش داده است که پاکستان به دلیل فشار غرب، از اشتراک در نشست مسکو که در مورد افغانستان برگزار شده بود، خودداری کرده است.

به گزارش کابل۲۴؛ این رسانه روز شنبه، ۲۲ دلو، با نشر گزارشی به نقل از منابع آگاه نوشته که ممکن است پاکستان از گفت‌وگوهای منطقه‌ای در سطح مشاور امنیت ملی در مورد افغانستان که در مسکو تشکیل شده بود، تحت فشار غرب صرف نظر کرده باشد.

در گزارش آمده است: «غیبت بی‌سابقه پاکستان، یک بازیگر کلیدی در افغانستان، چند روز پس از سفر بلاول بوتو، وزیر امور خارجه این کشور به مسکو، به هدف دست‌یابی به توافق انرژی با روسیه، باعث نگرانی‌ها شده است.»

گفته شده است که پاکستان قبلاً متعهد شده بود که در نشست مربوط به افغانستان شرکت کند، اما متعاقباً از آن خارج شد.

این در حالی است که ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، روز پنج‌شنبه، ۹ فبروری، در نشست خبری هفته‌وار این وزارت گفت که نماینده کشورش به ‌دلیل حضور هند در نشست امنیتی مسکو در مورد افغانستان، در آن نشست اشتراک نکرده‌ است.

هند در اکثر نشست‌های که برای افغانستان در مسکو دایر می‌شود اشتراک می‌کند.

مشاور امنیت ملی هند در نشست امنیتی مسکو خواستار مبارزه علیه گروه های تندرو تروریستی شد.

مشاور امنیت ملی هند بدون نام بردن از پاکستان گفت که کشورها نباید از خاک افغانستان علیه دیگر کشورها استفاده کنند.

پنجمین نشست چندجانبه دبیران شوراهای امنیت کشورهای منطقه در مورد افغانستان که روز چهارشنبه در مسکو برگزار شد، با حضور مقام‌های ارشد امنیتی روسیه، چین، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبیکستان برگزار شد.

روسیه و آسیای میانه همواره نگران نفوذ گروه های تروریستی در قلمرو خود هستند.

از طالبان برای شرکت در این نشست دعوت نشده است. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان سه روز پیش به تلویزیون طلوع‌نیوز، بر لزوم حضور یک نماینده حکومت طالبان در چنین کنفرانس‌هایی تاکید کرد.

رایزنی‌های موسوم به «فرمت مسکو» در مورد افغانستان در سال ۲۰۱۷ راه اندازی شد که هدف آن «تسهیل مصالحه سیاسی بین دولت پیشین افغانستان و طالبان و تضمین امنیت منطقه‌ای» خوانده می‌شد.

 

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *