پاکستان، شاهرخ خان، عمران خان

عمران خان بازیکن است و شاهرخ خان بازیگر. بازیگری شاید به نظر کار ساده‌ای به نظر برسد، اما در سرزمینی که احساسات پرشور است و نگاه‌ها بیشتر مبنای رمانتیک دارد و اشک واژه‌ای آشنا با چشمان مردمان، کاری است بس دشوار.

کابل۲۴: شاهرخ خان، کسی که خوب می‌داند چگونه باید این همه را یکجای با هم داشت. تبدیل به شاهی شده است که تا مرز تقدیس پیش رفته است.

خان پاکستانی، بازیکنی است که بعد از تقاعد، مفسر بازی‌های کرکت بعد از خود نیز شده است.

دَوِش‌های جانانه، پرتاب‌های قوی توپ کرکت او را به مسند نخست وزیری رساند. بازیکن مشهور کرکت با کار تیمی به کاپیتانی رسید.

یک بازیکن زمانی خوش می‌درخشد که تیم او را همراهی کند. شاید اگر شاهرخ خان صدا بردار یکی از فیلم های خود را توهین کند، راه برای تبدیل فرد بسیار هموار باشد تا اینکه عمران خان بخواهد سکرتر خود را اخراج کند.

چون زمانی که عمران خان در حال پرتاب توپ کرکت بود، پشتش گرم کسانی بود که آماده َدوِش و گرفتن امتیاز برای او بودند و این کارتیمی؛ کار شخصی را بر نمی‌تابد.

آنچه عمران خان این روزها بدان گرفتار است، دعوای داخلی بر سر اداره تیم است. البته بخشی از این نزاع این موضوع است.

بخش دیگر مربوط به تیم مقابل و میدانی است که او در آن در حال بازی است.

پاکستان به لحاظ داخلی یکی از کم توسعه‌ترین کشورها در منطقه و جهان است، سطح پایین سواد، جمیعت زیاد و منابع محدود و رقابت شدید امنیتی با کشور هندوستان فضای این کشور را کاملا نظامی و امنیتی کرده است.

این فضا راه را برای نظامیان سالخورده باز و سکان هدایت را به سازمانی به نام آی اس آی داده است.

توجیه حضور نظامیان، بزرگ جلوه دادن کشور هندوستان به عنوان دشمنان مسلمانان است. عقیده در کنار امنیت و خطر، جایگاه ارتش را در پاکستان بیش از بیش تقویت کرد.

پاکستان کشوری است با رهبران نظامی، آنچه به عنوان نخست وزیر در این کشور مطرح است، بیشتر جنبه سرگرمی دارد.

نخست وزیر تا زمانی در جایگاه است که جایگاه برای ارتش ارزشمند باشد. شریف می رود، خان می‌آید، خان می رود و دیگری می آید.

از سوی دیگر؛ پاکستان یک کشور کلیدی برای آمریکایی ها در منطقه است، متحدی که به کمک آن شوروی منطقه را ترک کرد.

اما نزدیکی پاکستان به چین؛ متحد قدیمی را بر آن داشته که درس‌هایی را برای نظامیان پاکستانی یاد آوری کند.

فشار متحد قدیمی، خان را از میدان کرکت، اخراج کرد؛ تا بازیکن جایگزین نقشه راه را با دقت بیشتری طراحی کند.

ظاهرا فشار فضای رقابتی منطقه‌ای باید بر پاکستان بیشتر شود، تا زمانی که دیگر ارتشی ها فاقد اعتبار برای نگهداری سلاح های اتمی شناخته شوند؛ در آن زمان متحد قدیمی( ایالات متحده امریکا) در ازای دادن وام های طولانی و گرفتن سلاح اتمی شاید بدن نیم جان پاکستان را برای مدتی به بخش مراقبت های ویژه ببرند تا مداوا شود.

عمران خان باید دستگیر می شد، اما پولیس بعد از چند روزی نتوانست اورا با خود ببرد، عدم دخالت هم تیمی ها و یاد دخالت مستقیم هم تیمی ها اورا از رفتن به پشت میله های زندان نجات داد.

باید دید مربی، سر مربی، کادر فنی و پزشکی تیم کرکت چه برنامه و توافقی با حریف خواهند داشت.

مناسبات امروز پاکستان، نه نتیجه بازی عمران است و نه حضور حزب او، خان بازیکنی است که، در سطح جهانی در حال بازی است.

دکتر سید محمد تقی حسینی، دکترای روابط بین الملل نویسنده، مترجم و پژوهشگر روابط بین الملل.( سیاست و امنیت). آقای حسینی در کنار تدریس در دانشگاه با چندین رسانه چاپی و الکترونیکی همکاری داشته است. ایشان سابقه کار به عنوان محقق ارشد در برخی موسسه‌ها را نیز در کارنامه خود دارد. از دکتر حسینی در حدود ده سال فعالیت آکادمیک و رسانه‌ای؛ صدها مقاله علمی، یادداشت، تالیف کتاب، ترجمه کتاب، ترجمه مقاله و گفتگوهای علمی نشر شده‌است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *