وزارت خارجه پاکستان میگوید که این کشور حکومت طالبان را بدون رویکرد منطقهای به رسمیت نمیشناسد.
به گزارش کابل۲۴؛ عاصم افتخار سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به این سوال که آیا پاکستان در نظر دارد حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد، گفت: “ما فکر میکنیم بهترین کار این است که [به رسمیت شناسی طالبان] را از طریق یک رویکرد منطقهای و توافقی انجام دهیم.”
افتخار همچنین وضعیت امنیتی در افغانستان را بهتر ارزیابی کرد؛ اما گفت که وضعیت انسانی و اقتصادی بسیار وخیم است.
او در پاسخ به گزارش اخیر سازمان ملل که تهدیدات القاعده، داعش و تحریک طالبان پاکستان را برجسته میکند، گفت که یکی از انتظارات جامعه جهانی از طالبان این بود که خاک افغانستان نباید علیه کشور دیگری استفاده شود.
افتخار افزود، “این انتظار همچنان وجود دارد. من فکر میکنم این یک مسئولیت جمعی است، زیرا این مشکل جدیدی نیست. برخی از این گروهها مدتهاست که آنجا بودهاند.”
او میگوید که برای مبارزه با گروههایی مثل داعش و القاعده، تعامل با طالبان ضروری است.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت: “تعامل با طالبان، آنها را قادر میسازد تا به طور موثر با برخی از این گروهها مقابله کنند. در بسیاری از موارد این تهدیدی است که برای همه مشترک است.”
این مقام وزارت خارجه پاکستان خاطرنشان کرد که داعش و القاعده تهدیدی برای ثبات افغانستان و همچنین پاکستان و سایر کشورهای منطقه و جهان هستند.
عاصم افتخار تاکید کرد: “بنابراین باید به صورت مشارکتی به آن رسیدگی شود.”
پاکستان از حامیان اصلی طالبان در 20 سال گذشته بود و اکنون نیز روابط نزدیک برخی شاخههای حکومت طالبان دارد.
حکومت طالبان را در دهه 90 میلادی تنها سه کشور پاکستان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به رسمیت شناخته بودند، اما حکومت فعلی این گروه را تاکنون هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است.
نزدیک به یک سال است که طالبان قدرت را بدست گرفته اند هنوز هیچ کشوری این گروه را به رسمیت نشناخته است.