پاکستان: ۱.۷ میلیون پناهجوی افغان را “مرحله به مرحله” اخراج می‌کنیم

وزارت خارجه پاکستان روز جمعه اعلام کرد که این کشور طرح اعلام شده مبنی بر اخراج همه پناهجویان را که به طور غیرقانونی در این کشور به سر می‌برند به اجرا می‌گذارد.

به گزارش کابل‌۲۴؛ به گفته اسلام‌آباد اخراج این پناهجویان که شامل یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تبعه افغانستان می‌شود به شکل «مرحله به مرحله و منظم» صورت خواهد گرفت.

دولت پاکستان روز سه‌شنبه هشدار داده بود که همه مهاجرانی که بدون اجازه اقامت در این کشور به سر می‌برند باید تا پیش از روز ۳۱ اکتبر خاک پاکستان را ترک کنند.

اسلام‌آباد همچنین تهدید کرده بود که مهاجران غیرقانونی پس از این تاریخ با بازداشت دسته‌جمعی و اخراج اجباری روبرو خواهند شد.

به نظر می‌رسد اشاره وزارت خارجه پاکستان به اجرای «مرحله به مرحله و منظم» طرح اخراج مهاجران واکنشی به نگرانی‌های ایجادشده در سطح بین‌المللی و در میان پناهجویان افغان باشد.

گروه‌های مدافع حقوق بشر به طور گسترده تصمیم پاکستان مبنی بر اخراج مهاجران غیرقانونی را محکوم کرده‌اند.

فعالان حقوق بشر تاکید می‌کنند که اخراج اجباری پناهجویان افغان آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد.

سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز از رویکرد جدید پاکستان در قبال پناهجویان و مهاجران ابراز نگرانی کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد؛ نیز از تصمیم اسلام‌آباد انتقاد کرده و آن را «غیرقابل قبول» دانسته بود.

وزارت خارجه پاکستان روز جمعه اعلام کرد که این طرح تنها مختص پناهجویان افغان نیست.

به گفته سخنگوی این وزارتخانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار از اتباع افغان که به عنوان پناهنده به طور قانونی در پاکستان به سر می‌برند نباید نگران اجرای این طرح باشند.

هرچند نیروی‌های امنیتی پاکستان بارها اتباع افغانستان را بازداشت و اخراج کرده‌اند اما این اولین بار است که اسلام‌آباد از اجرای طرحی گسترده برای برخورد با مهاجران غیرقانونی سخن می‌گوید.

دو روز قبل ملا یعقوب مجاهد نیز اخراج اجباری افغان‌های مقیم پاکستان را وحشت و بربریت دانست.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *