دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC ) در گزارش تازهاش وضعیت کاشت خشخاش و تولید مواد مخدر در افغانسنان را بررسی کرده است.
به گزارش کابل۲۴؛ این نهاد روز یکشنبه، ۱۴ عقرب، با نشر گزارشی گفتهاست که بهدنبال ممنوعیت کاشت مواد مخدر در افغانستان کاهش چشمگیر یافته است.
این سازمان گفته که تولید و عرضه تریاک از شش هزار و ۲۰۰ تن در سال ۲۰۲۲ به تنها ۳۳۳ تن در سال ۲۰۲۳ کاهش داشته است.
بربنیاد این گزارش، ۲۳۳ هکتار زمینی که پیش از این در آن خشخاش کاشت میشد به ۱۰ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین در سال ۲۰۲۳ رسیده است.
با این حال، مقامات سازمان ملل گفتهاند که کاهش کاشت خشخاش در افغانستان عواقب انسانی فوری را در جوامع روستایی افغانستان افزایش داده است، زیرا روستاییان آسیبپذیر به درآمد حاصل از تریاک متکی بودند.
این نهاد همچنان گفته است که درآمد کشاورزان از فروش محصول تریاک به تاجران از یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون دالر به ۱۱۰ میلیون دالر در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است که این رقم کاهش ۹۲ درصدی را نشان میدهد.
غاده ولی، مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر سازمان ملل، گفته است: «این یک فرصت واقعی برای دستیابی به نتایج بلندمدت علیه بازار غیرقانونی تریاک و آسیبی است که در سطح محلی و جهانی ایجاد میکند. در عین حال، پیامدها و خطرات مهمی وجود دارد که باید برای نتیجه که در نهایت مثبت و پایدار باشد، بهویژه برای مردم افغانستان، مورد توجه قرار گیرد.»
در عین حال، این مقام سازمان ملل متحد گفته است که در ماههای آینده، افغانستان نیاز مبرم به سرمایهگذاری قوی برای معیشت پایدار دارد تا فرصتهایی به دور از تریاک برای کشاورزان افغان فراهم شود.
این گزارش در حالی منتشر میشود که مقامهای ایرانی بارها اعلام کردهاند که کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش نیافتهاست گفتههای که از سوی مقامهای افغانستان رد شده است.
بعد از تسلط ا.ا.ا بر افغانستان کشت و تولید مواد مخدر ممنوع اعلام شد.