وزارت عدلیه از نافذ شدن قانون وزارت امر به معروف و نهی از منکر پس از توشیح آن از سوی رهبر امارت اسلامی، خبر داده است.
قانون وزارت امر به معروف و نهی از منکر چهار فصل و سیوپنج ماده در بخشهای مختلف است.
کابل ۲۴: مسایلی چون حجاب زنان، ستر مردان، رسانهها و چگونگی رفتار محتسبان این وزارت با مردم از مهمترین مادههای این قانون شمرده میشوند.
برکتالله رسولی سخنگوی وزارت عدلیه درباره این قانون گفته است: «بر اساس این قانون، وزارت مذکور مکلف به امر کردن و معروفات و منع کردن از منکرات مطابق شریعت اسلامی و فقه حنفی و نیز مکلف به تامین صلح و برادری میان مردم و منع آنها از تعصبات قومی، زبانی و سمتی گردیده است.»
در ماده سیزدهم این قانون که مربوط به حجاب زنان است، پنهان کردن روی زنان به سبب ترس از فتنه ضروری و صدای بلند زنان نیز عورت خوانده شدهاست. در این قانون همچنان آمدهاست که انتقال زنان عاقل و بالغ بی محرم شرعی از سوی رانندهها منع است.
ضروری بودن ستر تمام بدن زن، پنهان کردن روی زن به سبب ترس از فتنه، عورت خوانده شدن صدای زنان (بلند خواندن آهنگها، نعمتها و قرائت)، خودداری از پوشیدن لباسهای نازک، کوتاه و چسپ برای زنان و مکلفیت زنان بر پنهان کردن بدن و روی شان از مردان نامحرم از بخشهای مهم ماده سیزدهم این قانون هستند.
در ماده بیستودوم این قانون آمده است که از تایپ، رادیو و سایر اشیا مانند آن استفاده سو نشود. در ماده هفدهم این قانون همچنان درباره مطبوعات و اطلاعات آمده است که مطالبی که در مطبوعات نشر و پخش میشوند خلاف شریعت و مذهب نباشد و تحقیر و توهین مسلمان نیز در آن صورت نگیرد و در این مطالب عکسهای ذیروح (جاندار) نیز نباشد.