روسیه سوخت نیروگاه‌ هسته‌ای بنگلادش را تامین می‌کند

متخصصان هسته‌ای بنگلادش در مراکز آموزشی «روس‌اتم» آموزش دیدند. در اوایل تابستان، نمایندگان بنگلادش در «مدرسه مدیریت انرژی هسته‌ای پیشرفته فدراسیون روسیه-آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» شرکت کردند. همزمان، کار ساخت و ساز در نیروگاه‌ هسته‌ای روپور با گذراندن تست مونتاژ رو به پیشرفت است.

به گزارش کابل۲۴ به نقل از یورونیوز؛ در طول آزمایش فیت‌آپ نیز رآکتور دقیقا همانطور که در کارخانه مونتاژ شده بود، نصب شد. اجزای آن از بسته‌بندی خارج شدند و بافل هسته، واحد لوله محافظ و واحد فوقانی رآکتور طبق طراحی سرهم شدند.

در اوایل جولای یافس عثمان، وزیر علوم و فناوری بنگلادش اعلام کرد که تحویل سوخت هسته‌ای به سایت هسته‌ای «روپور» از سپتامبر همین سال آغاز می‌شود و به نقل از رسانه‌های بنگلادش، این سوخت با هواپیما به داکا تحویل داده می‌شود و سپس از طریق جاده به سایت نیروگاه هسته‌ای منتقل خواهد شد.

بخش زمینی این ماموریت لجستیکی، تحت کنترل ارتش بنگلادش خواهد بود.

الکسی لیخاچیوف، مدیرکل روس‌اتم نیز اعلام کرد که سوخت هسته‌ای نیروگاه «روپور» در ماه سپتامبر وارد بنگلادش خواهد شد.

بنگلادش در حال ساخت بزرگترین نیروگاه‌ هسته‌ای‌ ۱۲.۶۵ میلیارد دالری خود در «روپور» است. این نیروگاه با حمایت مالی ۹۰ درصدی روسیه ساخته شده است.

بنگلادش باید وام خود به روسیه را ظرف ۲۸ سال با مهلت ۱۰ ساله بازپرداخت کند.

انتظار می‌رود نیروگاه‌ هسته‌ای روپور، نیازهای رو به رشد برق این کشور را تامین ‌کند و به توسعه اجتماعی و اقتصادی بنگلادش منجر شود.

این نیروگاه قرار است در اواخر سال ۲۰۲۳ میلادی به بهره برداری برسد. این نیروگاه از دو واحد تشکیل شده است که هر واحد ظرفیت تولید ۱۲۰۰ مگاوات برق دارند.

روس‌اتم علاوه بر ساخت نیروگاه‌ هسته‌ای در بنگلادش، در آموزش کارکنان و کارمندان این نیروگاه هم مشارکت دارد.

از سال ۲۰۱۹ میلادی در مجموع هزار و ۶۴۳ متخصص از بنگلادش در مرکز بین‌المللی آموزش کارکنان در «نووورونژ» آموزش دیده‌اند.

این دوره آموزشی شامل کلاس‌های تئوری، آموزش آزمایشگاهی، تمرین مهارت مبتنی بر شبیه سازی و آموزش حین کار در نیروگاه هسته‌ای بوده است.

۵۲ کارمند دیگر نیروگاه «روپور» نیز در حال آموزش در نووورونژ هستند. علاوه بر این، برنامه‌هایی برای ۳۶۷ کارگر هسته‌ای از بنگلادش برای تکمیل دوره آموزشی در روسیه تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی در نظر گرفته شده است.

در همین حال، نمایندگانی از بنگلادش و همکارانشان از ۱۴ کشور دیگر در مدرسه «مدیریت انرژی هسته‌ای پیشرفته فدراسیون روسیه-آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» که برای مدیران سازمان‌های هسته‌ای طراحی شده، شرکت کرده‌اند.

هدف برنامه یک هفته‌ای این مدرسه، ایجاد مهارت‌های رهبری لازم برای توسعه زیرساخت‌های هسته‌ای در کشورهایی بوده که برنامه‌های ملی انرژی هسته‌ای خود را آغاز کرده یا قصد توسعه آن را دارند.

هدف این مرکز این بود که مدیران بخش هسته‌ای در سطح متوسط و نمایندگان دولت کشورهای عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را، با مسایل و چالش‌های کلیدی مرتبط با استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای آشنا کند.

موضوعات پوشش داده شده در این مدرسه، شامل موضوعاتی از جمله امنیت هسته‌ای و پادمان‌های عدم اشاعه، آمادگی و واکنش اضطراری و کنترل صادرات است.

در سال جاری، کارشناسان روسیه توجه ویژه‌ای به موضوعاتی مانند رآکتورهای کوچک مدولار (SMRs) و اهداف توسعه پایدار سازمان ملل (SDGs) داشتند.

همه شرکت‌کنندگان همچنین از سایت «ان‌پی‌پی» لنینگراد بازدید کردند. در این بازدید، یک شبیه سازی در مقیاس کامل انجام شد و بعد از پایان این دوره، کلیه شرکت‌کنندگان گواهینامه آموزشی دریافت کردند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *