کنایه تند و تیز انعام سمنگانی به سرور دانش

انعام‌الله سمنگانی، سرپرست مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت طالبان در واکنش به اظهارات سرور دانش، معاون ریاست جمهوری پیشین افغانستان گفته که آقای دانش «دومین» فردی بود که در زمان ریاست جمهوری اشرف غنی، شناسنامه‌ای را گرفته است که در آن «افغان» خوانده شده است.

به گزارش کابل۲۴  به نقل از بی بی سی؛ آقای سمنگانی در یک توییت به طور کنایه‌آمیزی پرسیده است: «…جناب عالی هنوز افغان است و یا مدتی تنها برای معاونیت ریاست جمهوری افغان شده بود و دیگران را هم به افغان شدن تشویق می‌کرد؟»

سرور دانش در یک گفتگوی اختصاصی با بی‌بی‌سی فارسی گفته است که اطلاق «افغان» به تمام شهروندان افغانستان در گذشته و در حال حاضر، مورد اختلاف بوده است.

او گفته است که ما «فعلاً ما در یک شرایط استثنایی دیگری قرار داریم، طبیعی است که تمام مسایل از نو مورد بحث قرار می‌گیرد.»

آقای دانش سال گذشته پس از روی کار آمدن طالبان از کشور فرار کرد و در اوایل جنوری سال جاری با ۱۳ عضو خانواده‌اش، پناهندگی کشور نیوزیلند را دریافت کرد.

بااین حال او در این گفتگو گفته است که حکومت پيشين افغانستان به دلیل دخالت‌ها و سیاست‌های زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان سقوط کرده‌است.

دانش گفته‌است که آقای خلیلزاد در مجالس رسمی می‌گفت که ما جنگ را باخته‌ایم.

او اخیراً از تشکیل «حزب عدالت و آزادی افغانستان» خبر داده بود که هدف آن را «مبارزه با طالبان و ایجاد جمهوری فدرال در افغانستان» عنوان کرده بود.

از آقای دانش پرسیده شد که چرا در بیانیه این حزب ذکری از کلمه «افغان» نیامده است و آیا خودش را «افغان» می‌داند؟

او گفت که این موضوع در حال حاضر در میان مردم افغانستان مورد اختلاف قرار گرفته است.

آقای دانش گفت در ماده چهارم قانون اساسی افغانستان آمده که «افغان» به تمام شهروندان افغانستان اطلاق می‌شود. او گفت در زمان تشکیل این قانون اساسی هم اختلافاتی به آن وجود داشت. او افزود: «فعلاً که در ما در یک شرایط استثنایی دیگری قرار داریم، طبیعی است که تمام مسایل از نو مورد بحث قرار می‌گیرد.»

 

 

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *