سمیرا حمیدی: عاملان آزار جنسیتی در افغانستان پاسخگو باشند

سمیرا حمیدی، کمپاینر جنوب آسیای سازمان عفو بین‌الملل در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت که کشورهای عضو این سازمان از بررسی کامل آزار جنسیتی علیه زنان و دختران افغانستان برای پاسخ‌گویی عامل این کار اطمینان حاصل کنند.

به گزارش کابل۲۴، اولین نشست پنجاه‌وسومین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز (دوشنبه، ۲۹ جوزا) در مورد وضعیت زنان و دختران افغانستان در زیر حاکمیت طالبان در شهر جنوا در سوئیس برگزار شد.

در این نشست ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل و گروه کاری مبارزه با تبعیض آخرین گزارش خود را درباره‌ی وضعیت زنان و دختران ارائه کردند.

سمیرا حمیدی از این گزارش استقبال کرد و گفت که یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که زنان و دختران افغانستان به‌خاطر جنسیت‌شان هدف قرار می‌گیرند.

حمیدی با اشاره به گزارش اخیر مشترک عفو بین‌الملل و کمیسیون بین‌المللی حقوق‌دانان، گفت که این گزارش نشان می‌دهد طالبان کارزاری آزار جنسیتی «شدید» و «سیستماتیک» برای مطیع‌کردن زنان در سراسر کشور راه‌اندازی کرده‌اند.

حمیدی افزود که در گزارش عفو بین‌الملل و کمیسیون بین‌المللی حقوق‌دانان از کشورهای عضو سازمان ملل خواسته شده است که از تحقیق کامل درباره‌ی آزار جنسی علیه زنان و دختران در افغانستان برای پاسخ‌گویی عاملان آن اطمینان حاصل کنند.

حمیدی از گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل و گروه‌ کاری مبارزه با تبعیض خواست که به شورای حقوق بشر توضیح دهند که این شورا چه اقداماتی را برای جمع‌آوری شواهد و حفظ آن به هدف پیگرد عامل آزار جنسیتی در افغانستان انجام دهد.

او گفت: «ضروری است که نگاه مان را دور نکنیم. ما باید تمام تلاش خود را برای مقابله با محرومیت شدید از حقوق اساسی زنان و دختران در افغانستان و پایان‌دادن به آن انجام دهیم.»

دوروتی استرادا، رییس گروه کاری تبعیض علیه زنان و دختران نیز در نشست شورای حقوق بشر گفت که تدابیر اتخاذشده «برای حذف زنان و دختران از زندگی عمومی و محرومیت از حقوق انسانی‌شان تشدید یافته است».

همین‌طور مدینه محبوبی، مدافع حقوق بشر از افغانستان در این نشست خواستار تعامل جهان با حکومت سرپرست ا.ا.ا شد.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *