فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودي، با بیان این که فناوری پهپادهای ایرانی، خطری فزاینده برای خاورمیانه است، بر اهمیت همکاری کشورهای منطقه برای مقابله با آن تاکید ورزید.
به گزارش کابل۲۴ به نقل از العربیه، بن فرحان در اظهارات اختصاصی به روزنامه «الشرق الاوسط» در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، در توضیح جزئیات این همکاری گفت: «باید با دو رویکرد به موضوع پرداخت، رویکرد کوتاه مدت بر مبنای ایجاد توانمندی برای مقابله با خطرات موجود قرار دارد.»
به گفته وزیر خارجه سعودی، رویکرد بلندمدت، مستلزم «همکاری برای درک تهدیدها و ایجاد چارچوبهای ضروری عملیاتی است که به ما در ساخت فناوریهایی در آینده کمک میکند تا بتوانیم با این خطر مقابله کرده و از خود و شرکایمان در برابر آن محافظت کنیم.»
وزیر خارجه سعودی در جریان همایش بنیاد پژوهشی «تینک» وابسته به گروه تحقیقات و رسانه سعودی با همکاری «انستیتو خاورمیانه»، با اشاره به اقدام ایران در تامین مستمر پهپاد برای حوثیها، خاطرنشان کرد که سعودی توانسته است نزدیک به 94 درصد حملات پهپادی علیه خود را خنثی کند.
بن فرحان در رابطه با آتشبس در یمن هم گفت که حوثیها در حال حاضر، مطالبات بی پایانی مطرح میکنند که دولت یمن قادر به برآوردهکردن آنها نیست.
به گفته او حوثیها به احتمال زیاد با تمدید آتشبس موافقت نخواهند کرد زیرا توجهی به منافع مردم یمن ندارند.
فیصل بن فرحان پیشتر در اظهارات اختصاصی پیرامون بحران اوکراین به «العربیه» گفته بود که آزادی ده زندانی خارجی در مبادله زندانیان میان روسیه و اوکراین با مداخله مستقیم محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی انجام شد.
روابط ایران و عربستان در چند سال اخیر بطور بیسابقهای تیره و نامناسب است. رقابتهای نظامی سیاسی این دو قدرت منطقهای این دو کشور را در تقابل هن قرار دادهاست.
گروههای نیابتی ایران با حملات بر مواضع عربستان به این تنش و دوری کمک است.