همزمان با شراکت بلندمدت عربستان با چین در میان نگرانیهای امنیتی امریکا، دولت عربستان روز چهارشنبه تصمیم پیوستن به سازمان همکاری شانگهای را تصویب کرد.
به گزارش کابل۲۴، خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد، این کشور با لایحه اعطای عنوان شریک گفتوگو در سازمان همکاری شانگهای به عربستان موافقت کرده است.
سازمان همکاری شانگهای (SCO) سازمانی اوراسیایی میاندولتی است که برای همکاریهای چندجانبهٔ امنیتی، اقتصادی و سیاسی تشکیل شده است.
این سازمان در سال ۱۹۹۶ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ امریکا و ناتو در منطقه، پایهگذاری شد.
اندکی بعد، ازبکستان هم به این سازمان پیوست و این سازمان رسماً به «سازمان همکاری شانگهای» تغییر نام داد.
منابعی در خبرگزاری رویترز اعلام کردند، تصمیم پیوستن عربستان به این سازمان در جریان سفر شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین به عربستان سعودی بررسی شد.
این منابع افزودند که عنوان شریک گفتوگو اولین قدم قبل از اعطای عضویت کامل به عربستان در میان مدت خواهد بود.
این تصمیم پس از آن گرفته شد که شرکت ملی نفت آرامکو عربستان روز سه شنبه اعلام کرد، با انجام یک پروژه مشترک برنامه ریزی شده در شمال شرق چین و به دست آوردن سهام در یک گروه خصوصی پتروشیمی، سرمایه گذاری خود را در چین چندین میلیارد دالر افزایش داد.
روابط رو به رشد ریاض و پکن موجب نگرانی واشنگتن، متحد قدیمی عربستان شده است.
واشنگتن اعلام کرده، تلاشهای چین برای نفوذ در سراسر جهان سیاست امریکا را در قبال خاورمیانه تغییر نخواهد داد.
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در نظر دارند، “رزمایش مشترک مبارزه با تروریسم” را در ماه اوت سال جاری در چلیابینسک روسیه برگزار کنند.
عربستان و امریکا دو شریک استراتژیک در خاورمیانه بودند که پس از رد درخواست افرایش تولید توسط امریکا روابط دو کشور به سمت سردی گراید.
اکنون چین در خاورمیانه به شدت در حال گسترش نفوذ است.