گروهی از دانشمندان بقایای یک ماهی کپور را کشف کردهاند که به گفته آنها قدیمیترین نشانه موجود از استفاده انسان از پخت و پز در دوره ماقبل تاریخ است.
به گزارش کابل۲۴ به نقل از یورونیوز دادههایی که تاکنون وجود داشت نشان میداد که قدمت پخت و پز به حدود حداقل ۱۷۰ هزار سال پیش بر میگردد. این در حالی است که بقایای این ماهی کپور بزرگ به ۷۸۰ هزار سال پیش باز میگردد.
گروهی از محققان در دانشگاه تلآویو در اسرائیل به کمک شماری از دانشمندان بینالمللی بقایای این ماهی کپور را بررسی کردهاند. بقایای این ماهی که دو متر طول داشته است در جریان اکتشافهای باستانشناسی در اسرائیل کشف شد.
بحثهای زیادی طی یک قرن اخیر بین دانشمندان درباره زمان آغاز استفاده بشر اولیه از آتش برای پخت و پز صورت گرفته بود. نتیجه تحقیق دانشمندان درباره بقایای ماهی کپور کشف شده در اسرائیل در نشریه علمی «طبیعت شناسی و تکامل» (Nature Ecology and Evolution) منتشر شده است.
به گفته محققان بررسی انجام شده بر روی بقایای این ماهی کپور نشاندهنده اهمیت ماهی در زندگی انسانهای ماقبل تاریخ است. پژوهشگران بر این باور هستند که پخت و پز مواد خوراکی با راحتتر کردن کار جویدن و هضم غذا به بقا و گسترش نسل بشر کمک زیادی کرد.
انسان راست قامت (Homo erectus) که در دوره زمینشناسی پلیستوسن زندگی میکرد حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار سال پیش توانایی کنترل آن را داشت. با این حال توانایی کنترل آتش به معنای استفاده از آن برای پخت و پز نیست. به گفته دانشمندان انسان راست قامت از آتش برای گرم کردن خود استفاده میکرد.