مسئولان طاللبان در وزارت کار و امور اجتماعی ، روز (یکشنبه، ۱۵ عقرب) در یک نشست خبری در مرکز رسانههای حکومت در بارهی سفرهای ولایتی شان به خبرنگاران معلومات دادند.
به گزارش کابل۲۴؛ مخدوم عبدالسلام سعادت، معین وزارت کار و امور اجتماعی، در این نشست میگوید که سطح بیکاری در کشور به اندازهای نیست که از سوی برخی از افراد مغرض در شماری از رسانهها اعلام میشود.
آقای سعادت، تازهترین گزارش کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ را که گفته است پس از رویکارآمدن دوبارهی طالبان ۷۰۰ هزار تن شغل خود را از دست داده اند، نیز رد کرد.
به گفتهی معین وزارت کار و امور اجتماعی طالبان، آنان هماکنون آمار دقیقی از بیکاران در کشور را ندارند؛ اما دلیل اصلی بیکاری کنونی ازمیانرفتن شماری از نهادهای فعال داخلی و خارجی است.
او میافزاید: «وزارت کار آمار دقیقی ندارد، اما ما میبینیم که شماری از افراد خارج رفته و بیکار شده اند و آنها کسانی اند که در زمان استعمار وظیفه داشتند. وقتی استعمار پایان یافت، آنان نیز فکر کردند که روزی شان در این جا تمام شده است. به همین دلیل برخی از همین افراد نیز میگویند که بیکار شده اند یا میگویند اردو از بین رفته و مردم بیکار شده اند.»
در همین حال، معین وزارت کار و امور اجتماعی میگوید که آنان در سفر اخیر شان به نُه ولایت کشور برای والیها، ولسوالها و کارمندان اداری این ولایتها، برنامهی توسعهای و آموزشهای کوتاهمدت را به منظور توانمندسازی آنها راهاندازی کرده اند.
او میافزاید که در مدت ۳۳ روز کاری به ۱۵۳۷ کارمند تازه مقررشده، در بارهی مسائل اداری، قانونی و حکومتداری معلومات داده شده است.
مخدوم عبدالسلام سعادت، میگوید: «تمام والیها، ولسوالها و کارمندان اداری با علاقهی زیاد در این برنامهها شرکت کردند و علاقه داشتند تا اداره، قانون و ادارهداری را بشناسند. از همه سپاسگزارم.»
با این حال، شماری از آگاهان به این باور اند که افرادی که به تازگی از سوی امارت اسلامی استخدام شده اند و در شغل مورد نظر تحصیلات ندارند، برای آنان چنین برنامههای کوتاهمدت سودمند نیست.
بعدداز روی کارآمدن دولت طالبان آمار فقر و بیکاری در چند سال گذشته بیپیشینه اعلام شدهاست.
کمکهای نهاد هاب خیریه در مناطق مختلف کشور ادامه دارد.
در کنار این، تورم و گرانی بحران دیگری است که دست به گربیان مردم است.