طالبان گروهی از خبرنگاران افغان را به پاکستان می‌برند

مقام‌های طالبان از سفر تیمی از خبرنگاران افغان به پاکستان خبر داده می‌گویند: به زودی تیمی از خبرنگاران و مسئولان رسانه‌های افغانستان به خاطر تبادل نظرات، تقویت سطح همکاری و هماهنگی، به پاکستان سفر خواهند کرد.

به گزارش کابل۲۴، مرکز رسانه‌های طالبان، شب گذشته (سه‌شنبه، ۲۲ سنبله) با نشر اعلامیه‌ای گفته: نشست هماهنگی میان مسئولین و نمایندگان رسانه‌های افغانستان و پاکستان در کابل برگزار شده‌است.

در این اعلامیه آمده‌است: این نشست با حضور سخنگو و معاونین سخنگوی «امارت اسلامی»، مسئولان رسانه‌ها و خبرنگاران دو کشور برگزار شده‌است.

در همین حال، ذبیح‌الله مجاهد؛ سخنگوی طالبان برگزاری چنین نشست‌ها و سفرها را برای تامین و تقویت روابط درعرصه‌های رسانه‌ای دو کشور، ایجاد فضای تعامل و همکاری و زمینه‌سازی برای انعکاس واقعیت‌ها، مهم و ارزنده خوانده‌است.

سخنگوی طالبان در این نشست گفت: رسانه‌ها می‌توانند در تنویر اذهان عامه و تامین منافع دو کشور نقش کلیدی و مهم ایفا نمایند و لازم است تا برای ایجاد فضای صلح و برادری، رشد اقتصادی و شکوفایی دو کشور هر دو طرف به گونه هماهنگ و منسجم در نشر و بازتاب واقعیت‌ها و اخبار موثق تلاش‌های پی‌گیر و بی‌دریغ نمایند.

مجاهد افزود: به زودی تیمی از خبرنگاران و مسئولین رسانه‌های افغانستان به منظور تبادل نظرات، تشریک مساعی و تقویت سطح همکاری و هماهنگی، به پاکستان سفر خواهند کرد.

در اعلامیه آمده: سلمان جاوید و سید وقاص شاه به نمایندگی از نمایندگان رسانه‌های پاکستان صحبت کرده و گفته‌اند که افغانستان و پاکستان در بسیاری از موارد مشترکات زیادی دارند و لازم است تا برای تامین منافع دو کشور پل ارتباط میان رسانه‌های افغانستان و پاکستان ایجاد شود تا از این رهگذر واقعیت‌ها منعکس و سطح همکاری، تعامل و هماهنگی میان دو طرف تقویت شود.

طالبان در حالی از سفر تیمی از خبرنگاران به پاکستان خبر می‌دهند که روز گذشته خبرنگاران رسانه‌های خصوصی در تخار از تحقیر و توهین خود توسط طالبان خبر داده گفتند که مسئولان امر به معروف و نهی از منکر طالبان آنان را از یک نشست خبری با «تحقیر و توهین» بیرون کرده‌اند.

کارشناسان معتقد هستند که طالبان تلاش می‌کنند تا از رهگذر رسانه‌ها نیز نفوذ پاکستان در کشور را تقویت کنند.

طالبان که در چند سال گذشته حمایت‌های همه جانبه پاکستان را به همراه داشته‌اند اکنون برای تقویت این رابطه پای رسانه و نفوذ استراتژیک پاکستان را نیز فراهم می‌کنند.

عبدالاحد محمدی کارشناس رسانه‌ای در مسکو می‌گوید که رابطه پاکستان و طالبان در طول ۲۰ گذشته بر هیچ‌کس پوشیده نبوده‌است و اکنون نوبت طالبان است که از این دوستی ۲۰ سال گذشته قدردانی بکنند.

محمدی می‌افزاید: پاکستان در ۲۰ گذشته نفوذ قابل توجهی بر برخی رسانه‌های همسو با طالبان در کابل ایجاد کرده بود و همین رسانه‌ها در سقوط جمهوریت و ذهنیت دهی مردم همسو با طالبان کمک کرده‌اند.

به گفته آقای محمدی، اکنون زمان آن است که طالبان از حمایت های همه جانبه پاکستان در چندین سال گذشته قدردانی کنند تا بر عمق این روابط افزوده باشند.

در همین حال، شهریه یوسفی خبرنگار و فعال رسانه ‌ای می‌گوید: ” ما نباید رسانه‌ها را دستخوش بازی‌های سیاسی کنیم.

خانم یوسفی می‌گوید: مردم به بهش کلانی از رسانه‌ها اعتماد قابل ملاحظه‌ای دارند و این اعتبار نباید قربانی رابطه طالبان با پاکستان شود.

خانم یوسفی معتقد است که رسانه ها باید آزادی عمل داشته باشند و در فضای آزاد فعالیت کنند نه در زیر تیغ و تفنگ.

بااین حال، از زمان حضور در طالبان در قدرت محدودیت های گسترده بر رسانه‌های خصوصی در کشور وضع و قوانین سخت‌گیرانه اعمال شده‌است که این موارد با سفر چند خبرنگار به پاکستان رفع نمی‌شود.

محمود رحیمی

خبرنگار
محمود رحیمی(متولد۱۳۶۲) فارغ التحصیل از دانشگاه ایران، خبرنگار و نویسنده اهل ولایت غزنی افغانستان است. آقای رحیمی تا کنون سابقه کار در چندین موسسه مختلف را داشته است. گزارشات فعالیت های خبری و روزنامه نگاری ایشان در حوزه های مختلف نیز به نشر رسیده است. ایشان در حال حاظر از اعضای سرویس خبرگزاری کابل ۲۴ است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *