درگیری مرزی در نیمروز پای دو فرمانده ارشد نظامی ایران را به سیستان و بلوچستان کشاند

دو فرمانده ارشد نظامی ایران روز یکشنبه به دنبال درگیری با ا.ا.ا در مرز افغانستان وارد ولایت سیستان و بلوچستان شدند.

به گزارش کابل‌۲۴، سفر قاسم رضایی جانشین فرمانده کل انتظامی کشور و امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش یک روز پس از کشته شدن دستکم یک مرزبان ایرانی در درگیری با ا.ا.ا در «پاسگاه مرزی ساسولی در محدوده زابل» انجام می‌شود.

هرچند رسانه‌های ایران از جمله خبرگزاری ایرنا از کشته شدن دو مرزبان خبر دادند اما جانشین فرمانده کل انتظامی ایران می‌گوید یک نفر کشته و دو نفر نیز مجروح شده‌اند.

ایران و افغانستان یکدیگر را به آغاز درگیری‌ مرگبار روز شنبه متهم می‌کنند

قاسم رضایی درباره درگیری مرزی روز شنبه گفت: «به کشورهای همسایه می‌گوییم مرزهای ما مرزهای دوستی است و نباید اجازه دهیم اتفاق ناگواری پیش آید.

در حال حاضر وضعیت مرز بسیار آرام است، شب گذشته هیچگونه تهاجمی اتفاق نیفتاده و موضوع عصر دیروز فیصله پیدا کرد.»

فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران نیز اظهار داشت: «تا هر جا که کشور مقابل که مرز مشترک با ما دارد مقررات بین‌المللی را احترام بگذارد احترام متقابل می‌بیند و حسن همجواری به جا می‌آوریم ولی اگر جایی احساس شود طرف مقابل نمی‌خواهد به مقرارت تن بدهد با برخورد دیگری مواجه می‌شود.»

از سوی دیگر رسول موسوی، دستیار حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران هرنوع درگیری با افغانستان را به زیان دو طرف دانست.

اسماعیل کوثری، نماینده مجلس ایران نیز روز یکشنبه اختلاف‌ها با حکومت افغانستان در افغانستان را «دعوای خانوادگی» ارزیابی کرد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: «درگیری در مرز اتفاق افتاده است خداوند روح همه شهدا مخصوصا مرزبانان را شاد کند مخصوصا پنج نفر یا سه نفری که اینطوری شدند اما بحث گزینه نظامی مطرح نیست.»

وی افزود که بحث به رسمیت شناختن حکومت طالبان در افغانستان مطرح نبوده است.

مقام‌های ایران و افغانستان طی هفته‌های گذشته بر سر حقآبه ایران از رود هیرمند اختلاف داشتند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *