پنج سازمان بریتانیایی خواهان اسکان خبرنگاران افغان شدند

پنج سازمان‌ مدافع رسانه‌ها در بریتانیا با انتقاد شدید از عملکرد این کشور درباره رسیدگی به درخواست پناهندگی خبرنگاران افغان، خواهان اسکان خبرنگاران گیرافتاده افغانستانی شدند.

به گزارش کابل۲۴؛ بربنیاد گزارش‌ها، ۵ سازمان مدافع رسانه‌ها در بریتانیا در نامه‌ای به سوئلا براورمن؛ وزیر داخله این کشور خواستار توضیح درباره مرحله بعدی روند اسکان مجدد برای خبرنگاران افغانستان منتظر در کشورهای دیگر شدند.

در این نامه آمده که در حال حاضر صدها خبرنگار افغان در وضعیت وخیم در پاکستان و ایران به سر می‌برند که «خشم نهاد‌های مدافع خبرنگاران را از سهل‌انگاری وزارت داخله بریتانیا در مورد انتقال و اسکان آن‌ها به بریتانیا برانگیخته است.»

این سازمان‌ها از بریتانیا خواستار شفافیت در مراحل رسیدگی به پرونده‌های این خبرنگاران شدند.

آلمان، فرانسه و کوزوو از جمله کشورهایی هستند که به تعدادی از روزنامه‌نگاران افغانستان پناه داده‌اند.

اما منتقدان بریتانیا را متهم می‌کنند که به تعهدات خود در قبال خبرنگارانی که در دو دهه گذشته از ماموریت غرب در افغانستان حمایت می‌کردند، عمل نمی‌کند.

مارتین برایت؛ سردبیر «اندیکس اند سنسورشیپ» گفته این سازمان سیلی از درخواست‌های انتقال و اسکان از روزنامه‌نگاران افغانستانی در داخل کشور، پاکستان و ایران دریافت کرده است، با وجود این‌که ظاهرا واجد شرایط برای اسکان مجدد بودند، هیچ اطمینانی به آن‌ها داده نشده است.

به گفته این نهاد، بسیاری از ۲۰۰ روزنامه‌نگار پیشین افغانستان که از ترس طالبان به ایران و پاکستان گریخته‌اند، زن هستند و می‌گویند که اعتبار ویزای اقامت‌شان نیز تمدید نشده است.

ماه گذشته گزارش‌هایی منتشر شد که پولیس تعدادی از روزنامه‌نگاران افغان در اسلام‌آباد را دستگیر و گوشی‌ها، لپ‌تاپ‌ها و دوربین‌های آن‌ها را ضبط کرد.

گفته می‌شود که نهادهای «ائتلاف آزادی رسانه‌ها و آزادی بیان، اندیکس اند سنسورشیپ، اتحادیه ملی خبرنگاران بریتانیا، پن‌اینترنشنال و نهاد انگلیش‌پن» این نامه را نوشته‌اند.

پس از سقوط حکومت پیشین افغانستان صدها خبرنگار کشور رادترک کردند و به پاکستان و ایران پناه برده‌اند.

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *