مسدود ماندن مکانب دخترانه؛ فعالین حقوق زنان اعتراض کردند

اعضای جنبش موسوم به”جنبش خود جوش زنان معترض افغانستان” در واکنش به تصمیم وزارت معارف طالبان مبنی بر مسدود ماندن مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم الی امر ثانی اعتراض کردند.

اعضای این جنبش امروز شنبه(6 حمل) درمقابل دروازه وزارت معارف تجمع اعتراضی کرده و خواهان بازگشایی دروازه‌های مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم در سراسر کشور هستند.

این بانوان معترض با سر دادن شعار‌های “عدالت عدالت برای دختران این سرزمین”، “خواهرانم را بگذارید که به مکتب بروند”،” ما کار می‌خواهیم”، “ما نان می‌خواهیم”، “ما خسته‌ایم خسته‌ایم”، ” از جنگ خسته‌ایم”،” از قتل خسته‌ایم” از حکومت طالبان می‌خواهند که دروازه مکاتب دختران را باز کنند.

شهلا عارفی یکی از این معترضین می‌گوید:” شاید دختران همگی گوشه نشین شوند و دیگر نتوانند از خود کدام قهرمانی نشان بدهند استعداد آنها کشته شده و به دور انداخته می‌شوند”.

خانم عارفی گفت:” با ادامه این وضعیت زنان و دختران شاید دست به خود کشی و اعمال غیر مشروع بزنند چون زنان و دختران دیگر حق تعلیم و تربیه را ندارند”.

خانم هدرباردست‌یارمدیرحقوق زنان و محقق ارشد سابق افغانستان در دیده بان حقوق بشر جهانی با حمایت از تظاهرات امروز فعالین حقوق زنان در کابل به صفحه تویترش نوشته:” دختران افغان خواستار حق تحصیل خود هستند”.

مسدود ماندن دروازه مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم الی امر ثانی توسط حکومت سرپرست با واکنش‌های تند جهانی مواجه شده و این تصمیم طالبان را گنج کننده می‌خوانند.

ژانت وگلار، رئیس آموزش یونیسف در افغانستان در واکنش به این تصمیم گفته این تصمیم یک تصمیم بسیار گیج کننده برای همه ما است.

خانم دیبورا لاینز نماینده خاص ملل متحد برای افغانستان در دیدار با سهیل شاهین رئیس دفتر سیاسی طالبان گفته که بسته ماندن دروازه مکاتب دخترانه در افغانستان تاثیرات ناگوار درپی خواهد داشت.

بریتانیا امریکا، کانادا، فرانسه، ایتالیا، جاپان، ناروی و اتحادیه اروپا در خصوص مسدود ماندن مکاتب دخترانه، طالبان را به تعهد شکنی متهم کرده و از مقامات امارت اسلامی خواسته که هرچه زودتر دروازه مکاتب را به روی دختران باز کنند.

پلوشه نوروزی

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *