معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران در اوج تنش به کابل آمد

همزمان با افزایش تنش‌ها میان افغانستان و ایران بر سر حقابه آن کشور از رود هیرمند، هیاتی به رهبری معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران به هدف گفت‌وگو در مورد تقویت همکاری‌های مشترک مرزی به کابل آمد.

وزارت دفاع روز شنبه، ۳۰ ثور، با نشر توییت‌هایی از سفر این هیات ایران به کابل خبر داد.

به گزارش کابل۲۴، این وزارت افزود که مالی خان صدیق، معاون رییس ستاد ارتش طالبان، همراه با بهرام حسینی مطلق، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران در ریاست ارتباط خارجه وزارت دفاع این گروه دیدار کرد.

معاون رییس ستاد ارتش ا.ا. گفت که آنها متعهد به همکاری‌های بیشتر در زمینه‌های مختلف با ایران می‌باشد.

از جانبی، آقای حسینی مطلق نیز روی مسایل مرزی، تقویت همکاری‌های مشترک و حل مشکل‌های‌ دو طرف تاکید کرد.

این در حالی است که به تاریخ ۲۳ ثور سال روان، ا.ا. با مرزبانان ایرانی در منطقه ماککی ولسوالی کنگ نیمروز درگیر شدند.

در همین حال، در روزهای اخیر تنش‌های لفظی میان طالبان و ایران بر سر حقابه تهران از رود هیرمند بالا گرفته است.

در چند روز گذشته علیرغم اخطار ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران مبنی بر آزاد سازی آب هیرمند چند نماینده مجلس و مقام‌های ایران افغانستان را تهدید کرده‌اند.

در ادامه تنش‌ها بر سر آب هلمند، یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران طالبان را تربیت یافتگان سرویس‌های امنیتی غرب خواند و به این گروه هشدار داد تا دچار اشتباه نشود و صبر جمهوری اسلامی را نیازماید.

رحیمی جهان‌آبادی نوشت «نه ما اشرف غنی هستیم و نه نیروهای ما سربازان فراری امریکا».

جلیل جهان‌آبادی روز جمعه با نشر تصویری از نیروهای نظامی ایران در صفحه توییتر خود نوشت: «ادبیات و رفتار گروهک طالبان قابل پیش‌بینی بود. تحجر، حماقت و بی‌توجهی به قوانین بین‌المللی در ذات این تربیت یافتگان سرویس‌های امنیتی غرب است.»

او افزود که حقابه جز معاهده آب هلمند است و کسی نمی‌تواند حق ایران درباره این موضوع را انکار کند. مجتبی ذوالنوری تاکید کرد که افغانستان باید حقابه ایران را تامین کند.

جانب افغانستان اما می‌گوید که بندهای افغانستان خالی هستند و آب کافی برای رهایی آن وجود ندارد.

 

مدیر خبرگزاری
کابل ۲۴ یک خبرگزاری مستقل است، راوی رویدادهای تازه افغانستان و جهان در ۲۴ ساعت شبانه‌روز. کابل ۲۴ در بخش‌ بازتاب‌ خبرهای تازه، تهیه‌ گزارش‌، ارائه تحلیل‌های کارشناسانه و حمایت از حقوق انسانی همه مردم افغانستان به ویژه زنان و اقلیت‌ها، و تقویت‌ و ترویج آزادی‌های اساسی و انسانی فعال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *