پارلمان اروپا به قرار گرفتن نام سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران در فهرست سازمانهای تروریستی رای مثبت داد.
به گزارش کابل۲۴؛ ۶۳۸ نماینده در نشست روز چهارشنبه پارلمان اروپا حضور داشتند که از این میان ۵۹۸ نماینده رای مثبت دادند، ۹ نماینده رای مخالف و ۳۱ نماینده رای ممتنع.
چارلی وایمرز، نماینده سویدن در پارلمان اروپا در توییتی خبر داد که نمایندگان پارلمان اروپا چهارشنبه در یک رایگیری تصویب کردهاند تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران در قطعنامه این نهاد که پنجشنبه قرار است درباره آن رایگیری شود، گنجانده شود.
بر اساس تصویری که این نماینده پارلمان اروپا منتشر کرده از میان ۶۳۸ عضو حاضر در پارلمان اروپا که رای دادهاند، ۵۹۸ نفر آنها به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران در قطعنامه پیشنهادی پیشروی این نهاد رای مثبت دادهاند. از این میان تنها ۹ نماینده رای مخالف دادهاند.
سپاه پاسداران نهادی نظامی است که برای محافظت از حکومت جمهوری اسلامی تاسیس شد و به تدریج، سیاست داخلی و خارجی، اقتصاد و عرصه عمومی کشور را در اختیار گرفت.
پارلمان اروپا در حالی به قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی رای مثبت داد که اخیراً هزاران تن از ایرانیان در برابر مقر پارلمان اروپا در شهر استراسبورگ فرانسه تظاهرات کردند. شهروندان ایرانی در این اعتراض خواهان درج سپاه پاسداران در فهرست تروریستی شده بودند.
افزایش درخواستها برای قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا در حالی است که محمد کوثری، نماینده تهران در مجلس ایران به اتحادیه اروپا در خصوص اتخاذ چنین تصمیمی هشدار داد.
آقای کوثری که سرتیپ سپاه پاسداران است، به خبرگزاری تسنیم گفت که «ممکن است تبعات توطئه اتحادیه اروپا علیه سپاه برای کشورهای اروپایی قابل تحمل نباشد.»
او همچنین گفت که اگر اروپاییها دست به این «توطئه بزرگ» علیه سپاه بزنند، ایران هم میداند که چه کاری انجام دهد.
آخرین اخبار و گزارشها از تحولات مرتبط با اعتراضها در ایران در روز چهارشنبه ۱۸ ژانویه (۲۸ دی) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
پارلمان اروپا روز چهارشنبه ۱۸ جنوری به متمم لایحهای رأی داد که در آن از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته شده است سپاه پاسداران ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی این اتحادیه قرار دهند.
چارلی وایمرز، نماینده سوئدیتبار پارلمان اروپا گفت که این اصلاحیه توسط فراکسیون «محافظهکاران و اصلاحطلبان اروپا» که یک فراکسیون راست میانه محسوب میشود، پیشنهاد شده است.
مصوبه روز چهارشنبه پارلمان اروپا با ۵۹۸ رأی مثبت، ۹ رأی منفی و ۳۱ رأی ممتنع به تصویب رسیده است.
به گفته چارلی وایمرز، مصوبه این نهاد اروپایی مربوط به اصلاحیهای برای گزارش سالانه اجرای سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا، «سیافاسپی» (CFSP) است.
او همچنین در حساب کاربری خود در توئیتر ابراز امیدواری کرده است که اعضای پارلمان اروپا فردا با برداشتن «گام بعدی»، خواستار تعلیق برجام» شوند.
آرای پارلمان اروپا برای شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا الزام آور نیست. بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، دولتهای عضو اتحادیه اروپا دوشنبه آینده درباره مصوبه روز چهارشنبه پارلمان اروپا تصمیم خواهند گرفت.
اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا پیشتر از قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا حمایت کرده بود.