شماری از کشورهای عرب و اسلامی خواستار موضع شورای امنیت سازمان ملل متحد برای محکومیت اقدام وزیر امنیت ملی اسرائیل در ورود «غیرقانونی» به محوطه مسجدالاقصی در بیتالمقدس شرقی شدند.
به گزارش کابل۲۴ به نقل از یورونیوز، ایتامار بن گویر، چهره راست افراطی اسرائیل و وزیر امنیت ملی جدید این کشور روز سهشنبه گذشته در اقدامی که اعتراضهای بین المللی گستردهای را برانگیخت بر خلاف دولتمردان پیشین کشورش عمل کرد و پا به حریم ممنوعه مسجدالاقصی گذاشت.
ریاض منصور نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران خواستار واکنش جدی جامعه جهانی به این اقدام شد و تصریح کرد که در سراسر جهان همواره گفته میشود که جامعه بین المللی درباره سرنوشت راهحل تشکیل دو کشور میان اسرائیل و فلسطینیها تصمیم میگیرد.
نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد که از سوی جمعی از سفرای کشورهای عرب و اسلامی احاطه شده بود در ادامه تاکید کرد: «این به جامعه بینالمللی بستگی دارد که تصمیم بگیرد از وضعیت تاریخی موجود در بیتالمقدس و اماکن مسلمان و مسیحی آن دفاع و محافظت کند.»
وی تصریح کرد: «ما نمیخواهیم بار دیگر شاهد چنین رفتاری در (محوطه) مسجد الاقصی باشیم و لازم است که برای تکریم و احترام به وضعیت موجود (در اماکن مقدس واقع در بیتالمقدس) تضمینهای عملی و نه کلامی دریافت کنیم.»
سفرای فلسطین و چند کشور عربی و اسلامی روز چهارشنبه پیش از برپایی نشستی ویژه در شورای امنیت سازمان ملل متحد با سفیر ژاپن که ریاست دورهای این شورا را بر عهده دارد یک نشست مقدماتی تشکیل دادند.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است امروز پنجشنبه در نشستی ویژه در خصوص «وضعیت در خاورمیانه» و به ویژه «بررسی موضوع فلسطین» گفتگو و تبادل نظر کنند.
محمود ضيف الله حمود، سفیر اردن در سازمان ملل متحد که کشورش رسما تولیت اماکن مقدس در بیتالقمدس را بر عهده دارد از ورود وزیر امنیت ملی اسرائیل به محوطه مسجدالاقصی به عنوان «یورش» یاد کرد و آنرا «حرکتی افراطی» خواند که به گفته وی احتمالاً چرخه جدیدی از خشونت را رقم خواهد زد.
دیپلمات اردنی با یادآوری این نکته که «اسرائیل متعهد به احترام به وضعیت حقوقی و تاریخی موجود و نیز قوانین بین المللی» است، خواستار آن شد که «شورای امنیت مسئولیتهای خود را جدی بگیرد و به این نوع تلاشها پایان دهد.»
در پی این حادثه سازمان ملل متحد روز سهشنبه از طریق سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان «از همه طرفها خواست که از اقدامات تنشآفرین در بیتالمقدس و مناطق اطراف آن خودداری کنند.»
مسجد الاقصی یا حرم شریف که یهودیان از آن به عنوان کوه معبد یاد میکنند سومین مکان مقدس در دین اسلام و یکی از مقدسترین مکانهای مذهبی برای دین یهودیت است.
ورود وزرا و دولتمردان اسرائیل به این مکان مقدس که در قسمت قدیمی شهر بیتالمقدس و بخش اشغال و ضمیمه شده سرزمینهای فلسطینی واقع شده از دید فلسطینیان و حتی برخی سیاستمداران میانهروز اسرائیلی نقض وضعیت تاریخی و حقوقی این مکان قلمداد میشود.