پایتخت قزاقستان بنا به پیشنهاد نمایندگان مجلس و امضای قانونی به همین منظور رسما از سوی رئیس جمهوری این کشور بار دیگر به «آستانه» تغییر نام داد.
به گزارش کابل۲۴ به نقل از یورونیوز، قاسم ژُمارت توکایف، رئیس جمهوری قزاقستان روز شنبه قانونی را امضا کرد که بر اساس آن پایتخت این کشور به نام سابق خود «آستانه» تغییر نام خواهد داد.
این اقدام در مغایرت با ابتکار پیشین آقای توکایف پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۹ صورت گرفت که برای بزرگداشت نورسلطان نظربایف، اولین رئیس جمهوری دوران استقلال قزاقستان نام این کشور را بواسطه تصویب قانونی درپارلمان از آستانه به «نورسلطان» تغییر داده بود.
این تغییر نام به مذاق بسیاری از شهروندان قزاقستان خوش نیامد و در ادامه نارضایتیهای جاری در قزاقستان پارلمان این کشور پیشنهاد بازگشت نام پایتخت به نام سابق را مطرح کرد که با موافقت رئیس جمهوری روبرو شد.
به موجب بیانیهای که دفتر ریاست جمهوری قزاقستان منتشر کرد، در قانون امضا شده توسط آقای توکایف علاوه بر تاکید بر بازگشت نام پایتخت به «آستانه» مواردی از اصلاحات قانون اساسی و همچنین افزایش مدت ریاست جمهوری به یک دوره هفت ساله غیر قابل تمدید به جای دوره پنج ساله قابل تمدید برای یکبار مورد اشاره قرار گرفته است.
توکایف جای نظربایف را در صدر حزب حاکم قزاقستان هم گرفت
نهاد قانونگذاری قزاقستان روز جمعه این تغییرات را به تصویب رسانده بود؛ دفتر ریاست جمهوری قزاقستان نیز روز شنبه پس از انتشار فرمانی که به امضای قاسم ژُمارت توکایف رسیده، اعلام کرد که پس از صدور این فرمان پایتخت رسماً به نام آستانه بازمی گردد.
رئیس جمهوری قزاقستان روز نخست ماه جاری میلادی اعلام کرد که با تغییر دوره قابل تمدید پنج ساله ریاست جمهوری به یک دوره هفت ساله غیرقابل تمدید موافق است و همچنین پیشنهاد داد که یک انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در پاییز امسال برگزار شود.
نورسلطان نظربایف، رئیس جمهوری سابق قزاقستان طی سالهای ۱۰۰۱ تا ۲۰۱۹ به شکلی مقتدرانه بر این جمهوری شووری سابق حکومت کرد؛ به نحوی که یک کیش شخصیتی پیرامون او در این کشور شکل گرفت تا آنجا که در زمان کنارهگیری آقای نظربایف پایتخت قزاقستان به نورسلطان تغییر نام داد.
قاسم ژمارت توکایف رئیس جمهوری ۶۹ ساله قزاقستان که پس از استعفای غیرمنتظره مراد خود به قدرت رسید، به تدریج طی سالهای اخیر از میراث آقای نظربایف فاصله گرفت و دست به اصلاحات در کشور زد.
این نقطه عطف که به کنار زدن طایفه پرنفوذ رئیس جمهوری سابق نیز منجر شد از زمان شورش های خونین ماه ژانویه در این کشور شتاب بیشتری گرفت.